Grupa "Prāta vētra" un krievu repa komanda "Kasta" ("Каста") šodien, 5. jūlijā, publisko videoklipu dziesmai "Par seksu" ("Про секс"). Klips- pamācība pusaudžiem un viņu vecākiem "kā runāt "par to" tika nofilmēts jūnijā Maskavā.

"Sēžot ar Vladi no "Kastas" viesnīcā, vēlā vakara stundā un breinstormojot, par kādu tēmu varētu būt mūsu kopdziesma, signālraķeti izšāva Jānis. Viņš atcerējās sava tēta dzimšanas dienu, kurā tēvs jautāja saviem dēliem: varbūt ir kas tāds, ko neesam izrunājuši? Un Jānis, būdams labā garastāvoklī pajautājis: tēti, bet kāpēc tu mums neko nestāstīji par seksu. Tētis esot viegli piesarcis un atjokojis – bet tev taču divi vecākie brāļi, vai tad viņi nepastāstīja? Mēs pieķērāmies šai tēmai un rati sāka ripot. Nopietni un ar humoru. Arī par to, ka mūsu tīņu gados tādas pamatīgākas sarunas ar vecākiem par šo kutelīgo tēmu tā īsti arī nesanāca. Bet vai tad tāda sakārtota un pārdomāta pasaules turpināšanās nesākas tieši ar šādu sarunu?" atklāj Renārs Kaupers.

"Dziesmā ir vārdu spēle "sekss" un "cehs". Vladi stāstīja, ka, pārrunājot dziesmu ar savu dēlu, puika teicis: "Par seksu man viss ir skaidrs, bet kas tas "cehs" tāds?" stāsta Jubalts.

Savukārt Vladi no "Kasta" piemetina: "Strādājot pie dziesmas ieraksta, kļuva skaidrs, ka tā ir reāla problēma – kā ar bērnu uzsākt sarunu par seksu. Krievu ģimenēs šī vienmēr ir bijusi tabu tēma. Dziesma "Par seksu" var kļūt par palīgu daudziem vecākiem šādas sarunas uzsākšanai."

Videoklipa režisora loma tika uzticēta Mihailam Sigalam (Михаил Сигал), kurš iepriekš filmējis videoklipus tādām krievu grupām kā "Splin" ("Сплин"), "Nočnije snaiperi" ("Ночные снайперы"), "Bi-2" ("Би-2"), kā arī vairākkārtīgi pašai "Kastai". Savukārt galvenās lomas videoklipā atveido aktieri Alina Dulova (Алина Дулова) un Gļebs Jefremovs (Глеб Ефремов).

Dziesma pirmatskaņojumu piedzīvos "Prāta Vētras" 12. jūlija koncertā Sanktpēterburgā "Roof Place", bet Maskavā iespēja dzirdēt dziesmas dzīvo izpildījumu būs 4. decembrī "Prāta Vētras" koncertā "Crocus City Hall".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!