Jau šovasar 6. augustā ar līdz šim iespaidīgāko šovu Latvijā atgriezīsies vācu rokgrupa "Rammstein". Ceturtdien, 28. martā, grupa laida klajā savu pirmo ierakstu ar nosaukumu "Deutschland" kopš 2009. gada izdotā albuma "Liebe ist für alle da".

Videoklipa tīzeris jau paspēja izpelnīties ebreju kopienas un politiķu nosodījumu, jo raisa asociācijas ar holokausta zvērībām. Kā publiski paudušas ebreju organizācijas, šoreiz grupa savās provokācijās ir gājusi par tālu. "Ar šo video grupa ir pārkāpusi robežu," saka Šarlote Knoblauha, holokaustu pārcietusī bijusī Vācijas centrālās ebreju padomes priekšsēdētāja. "Holokausta apdziedāšana un trivializēšana, kā tas ir redzams šajā video, ir bezatbildīga."

"Rammstein" pavisam nesen beidza strādāt ar ilgi gaidīto septīto grupas albumu, kas tapa kopā ar grupas "Muse" producentu. Grupas ģitārists Ričards Kruspe intervijā ar "NME" informējis, ka tiek plānots izdot pavisam piecus jaunus videoklipus dziesmām no jaunākā albuma. Tāpat tiek minēts arī, ka šis varētu būt apvienības pēdējais albums, un grupa ir smagi strādājusi, lai tas būtu tik labs, cik vien iespējams.

Pasaules slavu "Rammstein" iemantojuši ar iespaidīgiem, līdz detaļām izstrādātiem un pirotehnikas elementiem bagātiem šoviem. Ikkatru koncertu caurvij sprādzienu un liesmu kokteilis, turklāt nereti galvenā pirotehniķa lomu uzņemas arī grupas līderis Tils Lindemans, kurš atsevišķus skaņdarbus izpilda pat pilnībā esot liesmu pārņemts. Tie, kas jau kaut reizi piedzīvojuši grupas dramatiskos priekšnesumus, iespējams, domās, ka "Rammstein" paši sevi vairs nepārspēs, taču grupas vēsturiskā progresija liecina par pretējo.

"Rammstein" ir viena no pēdējās desmitgades kritiķu un klausītāju atzītākajām kulta rokgrupām pasaulē, kuras kopējais pārdoto ierakstu skaits pārsniedz 10 miljonus. Kopš dibināšanas 1994. gada mūziķu kontā ir tādi skaņdarbi kā "Du Hast", "Benzin", "Engel", "Amerika", "Sonne", "Ich Will", "Pussy" un citi, kas ir gan nokļuvuši daudzu Eiropas valstu topu virsotnēs, gan arī parādījušies filmu un seriālu skaņu celiņos. Tāpat jāatzīmē, ka karjeras gaitā apvienība ir tikusi nominēta aptuveni 30 dažādām mūzikas balvām, tostarp divām "Grammy", kā arī ir ieguvusi 10 "Echo", divas "Kerrang!" un vienu "MTV Europe Music" balvu.

Grupas septītais albums būs pieejams no 17. maija, un šobrīd to iespējams iepriekš pasūtīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!