Ģitārists Jānis Bērziņš laidis klajā jaunu skaņdarbu "Alpīnists", kam nofilmēts videoklips kopā ar pazīstamo alpīnistu Kristapu Liepiņu, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

Kristaps Liepiņš ir alpīnisma instruktors, kalnos kāpējs un piedzīvojumu ceļojumu eksperts. Viņš stāsta: "Kalnos kāpšana savā ziņā ir kā mūzika, - tāpat kā nošu skaņas, katrs nākamais solis tevi noved aizvien tālāk, aizvien dziļāk sajūtās, un soļu skaits, kurš mūs noved kalna virsotnē, vairs nav būtisks. Ja tevi uzrunā šis ritms, šī skaņu kopuma radītā muzikālā noskaņa, – tas ir brīnišķīgs pārdzīvojums, kuru izdzīvot pirms atgriešanās lejup. Un iedvesmas avots, lai atkal dotos augšā..."

"Videoklips ir stāsts par mūsu abu dzīves aicinājumu darīt to, kas katru no mums dara laimīgus, un kas mūs motivē doties tālāk un attīstīties. Komponējot šo mūziku, es centos uzgleznot elpu aizraujošus kalnu skatus ar ģitāras skaņām. Spēlēt mūzikas instrumentu ir līdzīgi kā alpīnistam doties ekspedīcijā. Katra doma un katra sekunde ir svarīga, un saikne ar mūziku līdzīgi kā pirkstu saķere ar klinti nekad nedrīkst pārtrūkt," papildina Jānis Bērziņš

Kompozīcija "Alpīnists" ir skaņdarbs no Jāņa Bērziņa debijas albuma ar tādu pašu nosaukumu. Tuvākie albuma prezentācijas koncerti norisināsies: 13. martā Saldus mūzikas un mākslas skolas Akustiskajā koncertzālē, 14. martā Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, 26. martā Spīķeru koncertzālē, Rīgā.

Mūzikas video tapšanā izmantots video materiāls no Kristapa un viņa sievas Kristīnes ceturtās alpīnisma ekspedīcijas Dienvidamerikas kalnos, kas notika šī gada sākumā Argentīnā. Šīs ekspedīcijas gaitā viņi sasniedza kopumā sešas dažādas virsotnes, veicot arī vienu pirmkāpienu. Augstākā sasniegtā virsotne bija Monte Pissis 6792 metrus augsta, kas ir trešā augstākā virsotne Dienvidamerikā un otrs augstākais vulkāns pasaulē.

Jau tuvākajos Kristapa plānos ir kopā ar viņa sievu Kristīni doties gan uz Baltajiem Kordiljeru kalniem Peru, Dienvidamerikā, gan uz kādu no Himalaju kalnu astoņtūkstošniekiem Nepālā.

Video veidojis Kalvis Kulačkovskis, video montāža un apstrāde – Jānis Ērglis. Video arhīvs no Kristapa Liepiņa ekspedīcijas Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!