"Grammy" ceremonijā, kas Losandželosā notika 15. februāra vakarā, ar īpašu Deividam Bovijam veltītu priekšnesumu uzstājās ekscentriskā popkultūras ikona Lady Gaga.

Dziedātājas uzstāšanos pieteica britu mūziķis Eds Šīrans, sakot, ka būs dziedātājam Anglijā nozīmē stāvēt uz milžu pleciem. Ar šo uzstāšanos "Grammy" ceremonijā tika godināts šā gada 10. janvārī mūžībā aizgājušais britu mūzikas daudzseju ģēnijs Deivids Bovijs (1947 – 2016).

Lady Gaga savu Bovija dziesmu popūriju uzsāka ar "Space Oddity", turpinot ar "Changes", "Ziggy Stardust" un "Suffragette City". Priekšnesumā bija iekļauti arī fragmenti no "Rebel Rebel", "Fashion' and 'Fame", kā arī "Under Pressure" un "Let's Dance". Uzstāšanos Lady Gaga noslēdza ar Bovija "Heroes".

Jau ziņots, ka "Grammy" balvu kategorijā "Gada ieraksts" saņēma Marka Ronsona un Bruno Marsa duets "Uptown Funk". Vairākas balvas saņēma Teilore Svifta, Eds Šīrans, Kendriks Lamars, grupa "Alabama Shakes" un citi. Prestižās balvas saņēmēju vidū šogad ir arī latviešu diriģenta Andra Nelsona vadītas Bostonas simfoniskais orķestris, kas balvu saņēma kategorijā "Labākais orķestra sniegums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!