Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi kā Lieldienu sveicienu ierakstījuši leģendārā kanādiešu dzejnieka, rakstnieka un dziesmu autora Leonarda Koena dziesmas "Hallelujah" versiju. Ieraksts filmēts krāšņajā Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē.

"Lai jauna uguns tiek iedegta mūsu sirdīs! Lai mīlestība nes mūs pāri dzīves izaicinājumu grambām, ļaujot pieredzēt brālības siltumu un cerības mirdzumu!" vēl Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Leonarda Koena kompozīcija "Hallelujah" tiek uzskatīta par vienu no visvairāk izpildītajām dziesmām 20. un 21. gadsimtā, kurai tapušas neskaitāmas kaverversijas. Aranžiju šai versijai veidojis Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķis – trompetists Jānis Ivuškāns.

Populāro kompozīciju atskaņo Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa un mežradznieki Ingus Novicāns, Mārcis Auziņš, Aivars Vadonis un Edgars Kalniņš jeb Liepājas Mežragu kvartets, kas šobrīd ir vienīgais aktīvi muzicējošais profesionālais mežragu kvartets Latvijā.

Video filmēts vēlīnā baroka stilā celtajā Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē, kas vēl aizgājušā gada pavasarī beidzot piedzīvoja pilnīgu fasādes rekonstrukciju. Katedrāles interjeru raksturo rokoko stila greznība un krāšņums, bet tās unikālākā vērtība ir pasaulē lielākās nepārbūvētās mehāniskās ērģeles, ko būvējis viens no sava laika Eiropas izcilākajiem meistariem.

Videoveidojis Indulis Pelnēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!