Foto: Kadrs no video

Šobrīd Londonā dzīvojošais latviešu vijolnieks Roberts Balanas publicējis savu interpretāciju par hārdroka grupas "AC/DC" dziesmu "Back in Black".

Neparastā rokdziesmas aranžija publicēta vien nepilnu mēnesi pēc tam, kad Balanas versiju par dziesmu "I'm Still Standing" atzinīgi novērtēja tas autors – slavenais popmūziķis Eltons Džons, daloties ar Balanas video savos oficiālajos sociālo tīklu kontos.

Balanas "Back to Black" video savā "Facebook" profilā nopublicēja 8. jūlijā un nepilnas 24 stundas vēlāk tas ir jau skatīts teju 200 tūkstošus reižu.

Par to, ka top jauna rokdziesmas aranžija, vijolnieks stāstīja jau jūnijā sarunā ar "Delfi". "Vienmēr cenšos atklāt jaunu mūziku, jaunus veidus, kā nospēlēt jebkādu skaņdarbu. Tieši tagad strādāju pie roka skaņdarba – "AC/DC" dziesmas "Back in Black". Man tas ir kaut kas pilnīgi jauns – ar vijoli nospēlēt kaut ko šādā stilā. Es ceru, ka tas arī izdosies," iepriekš intervijā "Delfi" sacīja Balanas.

Roberts Balanas debitēja Londonas Karaliskajā festivāla zālē (Royal Festival Hall)16 gadu vecumā, bet pēdējā laikā mūzikas pasauli pārsteidzis ar saviem virtuozajiem solo vijoles aranžējumiem, kas viņu padarījuši par regulāru viesi "Classic FM", "Scala' un BBC 3 radio stacijās. Roberts ir koncertējis prestižākajās pasaules koncertzālēs, tajā skaitā Vigmora zālē un Karalienes Elizabetes zālē Londonā, Santori zālē Tokijā, Kērnera zālē Toronto. Viņš šobrīd ir viens no sešiem mūziķiem un vienīgais vijolnieks, kas tıka izvēlēts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas Mākslinieku diploma programmai. Kopā ar Robertu šajā programmā ir arī viņa māsa čelliste Margarita Balanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!