Kuldīgas meiteņu vokālā grupa "Karameles" publicējusi jaunu dziesmu "Dziedātāja" un tās videoklipu, kas tapis, iemūžinot grupas dalībnieču dzimtās pilsētās autentisko šarmu.

"Dziedātāja" ir a cappella oriģinālkompozīcija, ko grupai "Karameles" ir radījusi latviešu komponiste un "Latvian Voices" mākslinieciskā vadītāja Laura Jēkabsone.

"Dziesma vēsta par katras meitenes identitāti , par vietu, kur viņas ir uzaugušas un, protams, par vērtībām – saviem vecākiem, kuri katras meitenes dzīves kamolā ir ietinuši dziedāt prasmi un mīlestību pret mūziku. Skaņdarbs tik ļoti rezonēja ar katru "Karameļu" dziedātāju, ka tapa ideja šo muzikālo stāstu arī iemūžināt video," stāsta grupas dalībnieces.

Videoklips tika filmēts 2019. gada augustā, klipā iekļaujot Kuldīgas dabas un ielas skatus, kas sasaucas ar dziesmas stāstu – par Kuldīgu, dzimto vietu. Videoklipa galvenā varone ir septiņus gadus vecā Heidija Jēkabsone".

Videoklipa scenārija autors un režisors ir Jāzeps Podnieks

Vokālais ansamblis "Karameles" tika dibināts 2012. gadā, tā dalībnieces aktīvi iesaistās vokālo ansambļu kultūras popularizēšanā un ar izciliem rezultātiem ir pārstāvējušas Latviju starptautiskos konkursos Lietuvā un Itālijā, kā arī 2019. gadā "Karameles" piedalījās II Latvijas sieviešu vokālo ansambļu konkursa finālā, iegūstot pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!