Foto: Lauris Vīksne
Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā jau 10. reizi notika "Summer Sound" festivāls. Pēc sākotnējā novērtējuma apmeklētāju skaits pārsniedza 40 000 abās dienās, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

"Pēc sākotnējā novērtējuma apmeklētāju skaits pārsniedza 40 000 abās dienās, neskaitot bezmaksas apmeklējumu sestdienas pirmspusdienā. Par to vai festivāls ir bijis ekonomiski izdevīgs mēs varēsim teikt tikai pēc kāda laika, kad tiks veikti visi aprēķini, bet jau tagad ir skaidrs, ka pat pie šāda apmeklējuma rezultāta tikai ar biļešu ieņēmumiem ir grūti nosegt to izmaksu pieaugumu, kas noticis šī gada laikā," stāsta festivāla rīkotājs Uldis Pabērzis.

"Pēc divu gadu pandēmijas izraisītā pārtraukuma pasākumu sektorā, esam vairāk kā gandarīti par paveikto šī gada festivāla ietvaros. Sirsnīgu paldies gribu teikt gan apmeklētājiem, kuri bija tika lielā skaitā un novērtēja piedāvāto, gan festivāla "Summer Sound" komandai par ieguldīto enerģiju un darbu. Tas dod motivāciju turpināt arī 2023. gadā!" stāsta Pabērzis.

Jau ziņots, ka festivāls "Summer Sound" šogad notika jau 10. reizi. Divu dienu programmā uz "Summer Sound" četrām festivāla skatuvēm bija iespēja vērot gan krāšņus un enerģiskus, gan emocionālus priekšnesumus no pašmāju un pasaules zvaigznēm. Liepājā uzstājās Džons Ņūmens, Riton, "The Roop", "Go_A", "Musiqq", Gacho, ansis, "Jumprava", "Dagamba", "Astro'n'out", "Singapūras satīns", "Citi zēni", "Kreisais krasts", "Pienvedēja piedzīvojumi", Ralfs Eilands, Edavārdi un daudzi citi.

Tāpat festivāla teritorijā darbojās Brīvdabas kino un Karuseļi, pirmo reizi festivālā darbojās - "Klubs ++". Īpaši padomāts bija arī par bērniem, kuriem līdz 10 (ieskaitot) gadu vecumam ieeja festivālā bija bez maksas. Festivāla teritorijā darbojās Bērnu zona ar atraktīvām nodarbēm un pieskatītājiem.

Festivālam varēja iesildīties jau 27. un 28. jūlijā, kad Juliannas pagalmā Liepājā notika bezmaksas ieskaņas koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!