Foto: F64

Šo ceturtdien, 30. augustā ar vērienīgu koncertu noslēgsies ikgadējā vasaras kultūras aktivitāšu centra "Origo Summer Stage" trešā sezona, uz skatuves pulcējot gan pazīstamus Liepājas mūziķus, gan jaundibināto blues/funk kolektīvu "Raphael Wressnig & Latvian Groove".

Noslēguma koncerta ietvaros plkst.16:00 kopā ar domubiedriem no Liepājas uzstāsies Fēlikss Ķiģelis. "Es priecājos uzstāties rīdziniekiem pašā pilsētas sirdī. Šīs būs īpašs koncerts - pēdējais pirms jaunā albuma iznākšanas 1.septembrī. Šajā koncertā būs vecā repertuāra dziesmas," saka Ķiģelis.

Plkst.18:15 uz skatuves kāps starptautiska blues/funk supergrupa "Raphael Wressnig & Latvian Groove", kas prasīgās blūza publikas priekšā veiksmīgi debitēja nesen notikušajos III Blūza svētkos Siguldā. Arī jaundibinātā kolektīva mūziķi bija ļoti apmierināti ar savu sniegumu un iesāktais sadarbības projekts nu ir pārtapis stabilā formējumā.

Grupā muzicē "Hammond" ērģelnieks Rafals Vressings, bundzinieks Artis Orubs , Gints Pabērzs (saksofons) un Jānis 'JohnnyHill' Kalniņš (ģitāra, ex-LBB, ex-Pete Anderson). Visi kolektīva dalībnieki ir gan pieredzējuši solisti, gan profesionāli sesiju mūziķi, kas piedalījušies daudzos projektos. Tieši šis apstāklis viņiem ļāva ātri atrast kopīgu valodu un izveidot programmu, kurā visi ir līdzvērtīgi un cits citu papildinoši skatuves partneri. Noslēguma koncertu laikā būs iespēja piedalīties fotosesijās un tikt pie autogrāfiem.

"Origo Summer Stage'" jau ir kļuvusi par tradīciju pilsētas kultūras dzīvē. Uz Stacijas laukuma brīvdabas skatuves visas vasaras garumā uzstājušies tādi mūziķi kā Jānis Stībelis, Amber, Laima Jansone, grupa "PeR" un Inese Galante. Uz "Origo Summer Stage" devuši ieskatu tādos festivālos kā "Saulkrasti JAZZ festival", "Rīgas Ritmi", "Jaunais vilnis" un "Summertime – aicina Inese Galante". Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tika izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot gan džeza attīstību Latvijā, gan "Jaunā viļņa" aizkulises.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!