Foto: Publicitātes foto
Koncertzālē "Palladium" 25. novembris plkst.22:00 uzstāsies dabstepa producentu duets "Mt Eden" (agrāk – Mt Eden Dubstep) jeb Džesse Hupers un Harlijs Rainers no Jaunzēlandes, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "magicFIB".

Kā uzsver koncerta rīkotāji, abu dueta dalībnieku ieguldījums dabstepa popularizēšanā ir milzīgs. Viss aizsākās kā tīņu aizraušanās un izvērsās par starptautisku veiksmes stāstu.

Pirmais viņu skaņdarbs ir "Sierra Leone", pēc kura "Mt Eden" veidojuši remiksus Ruby Frost, Six60 un DJ Fresh un daudzu citu mākslinieku skaņdarbiem, vienlaicīgi veidojot savu mūziku, kas ļāva izdot veiksmīgo EP "Meds".

"Sajūta bija brīnišķīga, izdodot "Meds", jo beidzot mums bija savi oriģināldarbi ar ko lepoties," stāsta Rainers.

Par saviem iedvesmotājiem "Mt Eden" sauc Concord Dawn, Bulletproof, Shapeshifter, State of Mind un Tiki Taane. Viņi sadarbojas ar Skrilles, James Blake, Tokyo Prose un citiem. Producenti veidojuši remiksus "The Prodigy", Madonnai, "Sigur Ros", "Burial" un citu mūziķu dziesmām.

""Mt Eden Live" šovu veido kāpinājumi, bungu solo, kritieni, kas pastāvīgi uztur pūļa emocijas uz augsta viļņa. Katrs mūziķu sets ir unikāls – papildināts ar neizdotiem ritmiem, apdarēm un skaņdarbiem," teic "magicFIB" pārstāvji.

"Mēs vienmēr esam spēlējušies ar gaišā un tumšā kombinācijām, tāpēc mūsu šovs ir augstu ceļošs un brīžiem bailīgas sajūtas radošs piedzīvojums," piebilst Hupers. Šobrīd "Mt Eden" ir devušies turnejā pa Eiropu un apmeklēs arī Latviju.

Rīgas koncertu 25. novembrī papildinās vietējo mūziķu un dejotāju priekšnesumi, kuru vārdi tiks nosaukti vēlāk).

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un internetā. Pirmo 300 biļešu cena – 6 lati, pārējās – 7 lati, pasākuma dienā – 8 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!