Foto: Publicitātes foto
Koncertzālē "Palladium" 22. aprīlī uzstāsies franču multi-instrumentālais duets "The Dø", portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāvji.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas no 2. februāra "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā. Pirmās 100 biļetes maksās 11 latus. Vēlāk biļešu cena pieaugs.

Duetā "The Dø" muzicē Francijā dzimusī somu izcelsmes dziedātāja Olīvija Merilahtī (Olivia Merilahti) un francūzis, multi – instrumentālists Dens Levijs (Dan Levy). 2008. gadā iznāca viņu pirmais kopīgais albums "A Mouthful", kas pirmajā nedēļā pēc izdošanas kļuva par pārdotāko albumu Francijā.

Abi dueta dalībnieki pirmo reizi satikās 2005. gadā, kad sadarbojās dažādu filmu un baleta partitūru mūzikas komponēšanā, taču kopā muzicēt viņi sāka tikai 2007. gadā.

Pagājušā gada pavasarī "The Dø" izdeva savu otro un pagaidām pēdējo studijas albumu ar nosaukumu "Both Ways Open Jaw", kam iedvesmu guva no garām pastaigām mežā, sirreālā Japāņu kino, "The Dead Weather" un Stīva Reiha (Steve Reich). Olīvijas un Dena kopīgi komponēts, ierakstīts, aranžēts un miksēts, "The Dø" otrais albums ir pirmatnēju ritmu un moderna popa sajaukums, ko papildina Olīvijas mistiskā balss.

"The Dø" dalībnieks Dens ir multi-instrumentālists, kurš gan abos grupas albumos, gan arī uzstājoties koncertos, spēlē saksofonu, klavieres, trompeti un klavihordu.

"Savā skanējumā mēs cenšamies sasniegt dažādību, skaņas bagātību un dažādus pārsteigumus detaļās. Mēs cenšamies apvienot klasisko mūziku ar savu mīlestību pret moderno mūziku un tādiem māksliniekiem kā Charlie Mingus," saka Dens Levijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!