Foto: Jānis Romanovskis

Šā gada 3. jūlijā pulksten 20 ar solokoncertu Mazajā Mežotnes pilī uzstāsies jaunais un talantīgais pianists Georgijs Osokins, kurš šoreiz savam koncertam izvēlējies sava iecienītākā skaņraža – izcilā poļu komponista Friderika Šopēna – skaņdarbus.

Kā informē rīkotāji, divdaļīgajā koncertā skanēs Šopēna polonēzes, mazurkas, etīdes un fantāzijas. Šajā dienā tiks atklāta arī mākslinieku Helēnas un Ivara Heinrihsonu darbu izstāde.

Kā par mākslinieku teikuši mūzikas kritiķi, "izcilais Šopēna mūzikas interprets Georgijs Osokins ar klavieru taustiņiem spēj iedzīvināt poēzijas daili un mākslas patiesīguma spēku". Pēc fināla Šopēna konkursā 2015.gadā viņš kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus "neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs". Kopš piedalīšanās konkursā Georgijs aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos.

Īpaša pianista firmas zīme ir Šopēna mūzika. Britu ierakstu kompānijas "Piano Classics" paspārnē izdots Georgija solo albums ar vēlīnajiem Šopēna opusiem, izpelnoties slavinošas recenzijas no ievērojamiem kanādiešu, franču un vācu mūzikas izdevumiem.

Koncerts norisināsies, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus un atļauto apmeklētāju skaitu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!