Foto: Publicitātes foto

Tieši pirms gada izdevniecība "Dienas grāmata" laida klajā mūzikas žurnālista un mūziķa Jāņa Žildes sarakstīto grāmatu – autorizēto biogrāfiju "Pienvedēja Piedzīvojumi. Trīs no Sabiles". Lai nosvinētu grāmatas izdošanu, grupa šoruden tiksies ar faniem divos koncertos.

Kā norāda grupas līderis Māris Žigats, grāmata nav tikai vēstījums par viņiem, tas ir stāsts par deviņdesmito gadu jauniešiem, par izlaušanos, principiem un nostāju, dzīves un mūzikas kvalitāti - un beigu beigās – īstu draudzību.

Nelielajā koncertturnejā, kas bija paredzēta šī gada rudenī, grupa plānoja doties uz Latvijas lielākajām pilsētām. Tieši pirms gada Covid-19 pandēmijas dēļ šie koncerti tika atlikti, tāpat kā vairums arī šogad izsludināto koncertu.

"Ļoti žēl, ka pandēmija izjauc mūsu grāmatas atvēršanas svētkus jau otro reizi. Covid-19 pandēmijas dēļ ļoti daudzas koncertvietas nav atguvušās vēl šodien, un jaunās ārkārtējās situācijas dēļ valstī daļa, visticamāk, tiks slēgtas. Bet, lai arī cik grūti laiki šobrīd mūziķiem Latvijā, divus koncertus oktobrī tomēr nospēlēsim," saka Žigats.

Koncertu norises vietās būs iespējams iegādāties grāmatu ar grupas dalībnieku autogrāfiem.

Koncerti notiks 16. oktobrī Jelgavā, klubā "Melno cepurīšu balerija", 30. oktobrī Liepājā, kultūras namā "Wiktorija".

Koncertos spēkā visi valstī noteiktie ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!