Foto: Mārtiņš Cīrulis

Grupa "Prāta vētra" izziņojusi Latvijas koncertturneju, kurā šovasar gaidāmi pieci koncerti. Līdzās pašmāju publikai koncertos īpaši gaidīti būs ukraiņi, kurus uz Latviju atvedušas bēgļu gaitas kara dēļ - viņi koncertus varēs apmeklēt bez maksas.

Tradicionāli "Prāta vētras" Latvijas koncertturneja sāksies grupas dzimtajā Jelgavā. Tur koncerts Lielupes pļavās pretī Jelgavas pilij notiks 23. jūlijā. Turneja turpināsies ar koncertu Valmierā 30. jūlijā, nākamais koncerts gaidāms Daugavpilī 6. augustā, bet 13. augustā grupa uzstāsies Ventspilī. Vērienīgs turnejas kulminācijas koncerts gaidāms 20. augustā Rīgā, Mežaparkā, Dziesmu svētku estrādē.

"Nav labāka veida būt noderīgiem šajā laikā, kā tikai darot to, ko protam vislabāk – spēlējot savu mūziku. Šovasar koncertēsim un atkal tiksimies ar saviem klausītājiem pēc trīs gadu pārtraukuma. Tas nav bijis tikai "Gads bez kalendāra", ir izdzīvots posms, kas uz ierastām lietām liek skatīties pilnīgi citādi. Mēs ticam, ka šie koncerti mūs saliedēs, dos cerību un atkalsatikšanās prieks iedvesmos mūs visus jaunam cēlienam," raksta "Prāta vētra".

"Vasaras koncerttūre būs iespēja atbalstīt tos, kuru mājas izpostījis karš. Ukraiņi, kurus uz Latviju atvedušas bēgļu gaitas, būs koncertu goda viesi un varēs tos apmeklēt bez maksas," papildina mūziķi.

Ieeja koncertos būs iespējama, uzrādot Ukrainā izdotu derīgu personu apliecinošu dokumentu.

Jau ziņots, ka "Prāta vētra" jaunāko albumu "Gads bez kalendāra" laida klajā 2021. gada rudenī. Līdz ar albuma iznākšanu pie skatītājiem nonāca arī tā video versija, kas tika prezentēta kā tiešsaistes koncertfilma. Tāpat pandēmijas laikā iznāca grāmata par grupu "Meklēt vienam otru".

Plašāk par koncertiem un biļešu tirdzniecību - "Prāta vētras" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!