Foto: F64

Ar kupli apmeklētu ballīti klubā "Piens" pirmdien, 7. aprīlī tika prezentēts grupas "Prāta vētra" jaunākais albums "Vēl viena klusā daba".

Pasākumā ieskaņā viesi varēja noskatīties Kaspara Rogas veidoto filmu par albuma tapšanu. Vēlāk īsā koncertā tika atskaņotas daļa no albuma dziesmām, kā arī grupas dalībnieku komentāri par to tapšanu un pateicības vārdi albuma atbalstītājiem.

Kā prezentācijas pasākumā pastāstīja Renārs Kaupers, liela nozīme albuma tapšanā bijusi tā producentam Deividam Fīldam, kurš, veicinot grupas iekšējo konkurenci un vienlaikus saliedējot dalībniekus, dziesmu radīšanas procesā aicinājis izveidot divas "Prāta vētras" dalībnieku komandas. Finālā dziesmas veidotas, paņemot producentaprāt labāko komandu veikumu.

"Prāta vētru" jaunā albuma iznākšanas svētkos sveikt bija ieradušies grupas "Instrumenti" mūziķi, kuri grupai uzdāvināja baltu laternu. Tāpat viesu vidū bija dziesminieks Goran Gora, reperis Gustavo ar māsu dizianeri Annu Buteli, grupas "The Sound Poets" dalībnieki, komponists Valts Pūce, diriģents Māris Sirmais, dīdžejs Artis Dvarionas, aktieri Artuss Kaimiņš un Kaspars Zvīgulis un daudzi citi.

Tāpat viesu vidū bija grupas dalībnieku ģimenes, kurām grupa izteica vislielāko pateicību.

Pasākuma izskaņā "Prāta vētras" dalībnieki debesīs palaida balonus, kuros noslēptas zīmītes ar īpašu kodu, kas balona atradējam dos iespēju tikt pie ielūguma uz grupas koncertu šovasar Skonto stadionā.

Jau ziņots, ka albums "Vēl viena klusā daba" ierakstīts no 2011.gada septembra līdz šā gada martam ASV pilsētiņā Hadsonā, kā arī Lielbritānijā un Rīgā.

Vienlaikus ar albuma iznākšanu, 7. maijā tirdzniecībā nonāks arī biļetes uz grupas vasaras brīvdabas koncertturneju, kuras laikā "Prāta vētra" uzstāsies sešās Latvijas pilsētās. Koncerti notiks - 28. jūlijā Jelgavā, 3. augustā Ventspilī, 5. augustā Saldū, 10. augustā Valmierā, 12. augustā Preiļos un noslēguma koncerts 17. augustā Rīgā "Skonto" stadionā. Biļetes var iegādāties eKase.lv un tirdzniecības centra "Spice" infocentrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!