Foto: Publicitātes foto
Klasiskās mūzikas jauno talantu šova "Radīti mūzikai" pusfinālistam čellistam Markam Viļenskim (18) neizdevās gūt uzvaru konkursā, tomēr raidījumu laikā gūtā pieredze ir neizmērojama un mainījusi jauno mūziķi gan profesionāli, gan cilvēciski.

Marks šobrīd apgūst čella spēli Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un atzīst, ka mūzikas ceļu izvēlējies, pateicoties ģimenes ietekmei. Viņš no agras bērnības atceras vecvecmāmiņas Nadeždas dziedātās dziesmas, savukārt apgūt čella spēli izvēlējies tēvoča čellista Ruslana Viļenska iespaidā.

Vai pēc konkursa "Radīti mūzikai" esi mainījies profesionāli vai kā personība?

Jā. Šī konkursa laikā ieguvu ļoti vērtīgu pieredzi, kas noderēs gan profesionālai, gan personiskai izaugsmei.

Sacīji, ka tevi interesē arī deja, glezniecība, tēlotājmāksla, literatūra. Kādi ir pēdējie spilgtākie iespaidi šajās jomās?

Pēdējā laikā neapmeklēju ne teātri, ne gleznu izstādes - pagaidām šajās jomās esmu pilnīgi atvērts jaunajiem iespaidiem.

Kam vari pateikties par vislielāko atbalstu šova "Radīti mūzikai" laikā?

Mani atbalsta mana ģimene, kas ir pats svarīgākais, un par to radiem milzīgs paldies. Esmu arī pateicīgs visiem, kas šajā konkursā balsoja par mani.

Kas tev sniedz enerģiju radošajiem plāniem?

Ar enerģiju mani piepilda skaistums. Skaistums, kuru nevar ne saprast, ne apstrīdēt, vai tā būtu skaista mūzika, futbola spēle vai meitene, ar kuru vēlētos satikties.

Vai izjūti pastiprinātu uzmanību pēc piedalīšanās "Radīti mūzikai" konkursā? Skatītāji raksta vēstules?

Ne ļoti. Tikai dažas vēstules saņēmu no pāris meitenēm. Acīmredzot, vairums cilvēku, kas skatījās mani raidījumā, nesteidzas ar mani iepazīties personīgi un jūsmo par mani klusu pie sevis.

Kas tevi spēj izsist no līdzsvara?

Citu cilvēku garīgais inertums un bezatbildīga attieksme pret savu darbu un dzīvi kopumā.

Tuvākie plāni pēc "Radīti mūzikai" noslēguma?

Plānoju pabeigt skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!