Foto: Publicitātes foto
Sešos svētdienu vakaros, sākot no 20. aprīļa LTV1 savu talantu pierādīs topošie mūziķi - vijolniece Sabīne Sergejeva, tubas mūziķis Kaspars Šmits, soprāns Marlēna Keine, čellists Marks Viļenskis, pianisti Katrīna Gupalo un Dainis Tenis, kā arī sitaminstrumentālisti Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš.

Līdz šova sākumam portāls "Delfi" katru darbadienu piedāvās ieskatu viena šova dalībnieka biogrāfijā, pasaules redzējumā un atklāsmēs par un ap mūziku. Šoreiz - 15 gadus vecā vijolniece Sabīne Sergejeva.

Visjaunākās "Radīti mūzikai" dalībnieces, topošās vijolnieces Sabīnes Sergejevas sapnis ir reiz spēlēt Stradivari vijoli, taču jaunā mūziķe arī atzīst, ka par labāku instrumentu sapņot var vienmēr, taču galvenais ir un paliek meistarība. Bērnībā viņa vēlējās spēlēt klavieres, taču tā kā pašai šī instrumenta nebija, klavieres nācās aizstāt ar nelielu sintezatoru. Ar laiku Sabīni piesaistīja vijole - ar savu skaisto, smalko formu un neparasto skaņu.

Pirmās atmiņas saistībā ar mūziku Sabīnei ir simfoniskā orķestra koncerti bērniem Lielajā Ģildē, kurus vadīja diriģents Andris Vecumnieks. Viņa neslēpj, ka bērnībā bijuši arī slinkuma uzplūdi, kad vijole pat tika mesta zemē. Tagad Sabīne nespēj sevi iedomāties spēlējam citu instrumentu un vēlas savā mūzikas ceļā sasniegt pietiekamu profesionalitāti un iespēju spēlēt ļoti organisku mūziku, kas viegli saprotama klausītājiem.

Brīvajā laikā meitene labprāt atpūšas pie dabas "klusajā" jūrmalā, apmeklē klasiskās mūzikas koncertus un pavada laiku ar ģimeni. "Man mājās ir arī rudais naudas runcis, kurš ir ļoti muzikāls. Viņš labprāt klausās, kā es vingrinos, kā arī klasiskās mūzikas koncertus televīzijā," viņa piebilst.

Kāpēc pieteicies šim konkursam?

Šim konkursam pieteicos gluži nejauši, uz to mani pamudināja draudzene. No piedalīšanās šovā es ceru gūt jaunu pieredzi, kas palīdzētu man turpmākajās mūzikas gaitās.

Lūdzu, pastāsti, ko tev nozīmē mūzika?

Man mūzika ir iespēja izpaust savas emocijas - gan pozitīvas, gan ne tik pozitīvas.

Kādas ir klasiskās mūzikas priekšrocības, salīdzinot ar citiem žanriem?

Klasiskā mūzika iet caur gadsimtiem, tā vienmēr ir aktuāla, interesanta un saistoša.

Kurā vecumā bija visgrūtāk piespiest sevi mēģināt?

Pašā sākumā bija ļoti grūti, jo pietrūka pacietības spēlēt garlaicīgās gammas. Atceros senu notikumu, kā es izvairījos vijoles spēlēšanas uz divām dienām. Sagatavošanas klasē bija uzdots vingrinājums, kas man toreiz likās ļoti sarežģīts. Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem un mammas aizrādījumiem es vienkārši nometu vijoli uz flīžu grīdas. Tā, protams, saplīsa. Divas dienas, kamēr man atrada jaunu vijoli, man nebija jāvingrinās.

Ar ko nodarbojies brīvajā laikā?

Apmeklēju koncertus.

Kas tevi iedvesmo?

Daba - saullēkti, saulrieti, mēnesnīca, apmākusies diena, lietus un dzeja.

Mīļākā grāmata vai filma?

Ļoti patīk filma "Zem Toskānas saules".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!