Foto: Aksels Bergs
Šoruden pēc daudzu gadu pārtraukuma pie klausītājiem visā Latvijā ar koncertturneju dosies viens no pašmāju hip-hopa mūzikas celmlaužiem – Kurts.

Turnejā "Laikā" šī gada septembrī un oktobrī plānoti četri Kurta koncerti Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Koncertprogramma ar nosaukumu "Laikā" tiek pieteikta kā muzikāls ceļojums Kurta daiļradē no hip-hopa mūzikas aizsākumiem Latvijā 2000. gadu sākumā līdz mūsdienām. Koncertos skanēs gan repa apvienības "S'T'A" dziesmas un skaņdarbi no Kurta pirmā soloalbuma "Pilsētas leģendas", gan Kurta jaunākā albuma "Laikā", kas šogad saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Hip-hopa mūzikas albums" un tika atzīts par aizvadītā gada labāko hip-hopa ierakstu.

"Šī vasara hip-hopa mūzikas jomā bijusi pasākumiem, koncertiem un emocijām piesātināta, un ļoti gribas, lai hip-hopa uzvaras gājiens, skanot dažādās koncertvietās visā Latvijā, turpinātos arī rudenī. Savus klausītājus solokoncertā neesmu saticis jau labu laiku, tāpēc ar nepacietību gaidu atkalredzēšanos. Koncertprogramma "Laikā" būs kontrastiem bagāta gan tajā iekļauto dziesmu satura, gan muzikālā skanējuma un arī viesmākslinieku ziņā – gluži tāpat kā visa mana daiļrade, kas nu jau iestiepusies divos gadu desmitos," par koncertturneju stāsta Kurts.

Kurta koncerti plānoti 2. septembrī "Melno cepurīšu balerijā" Jelgavā, 9. septembrī "Multiklubā" Valmierā, 17. septembrī klubā "Cukurfabrik" Liepājā un 8. oktobrī klubā "One, One" Rīgā.

Kurts ir viens no Latvijas hip-hopa mūzikas žanra pionieriem līdzās tādiem zināmiem pašmāju repa vecmeistariem kā Ozols, Gustavo u. c. Kurts plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu "S'T'A", kura pazīstama ar dziesmām "Labais puika", "Manas pilsētas skati" u.c.

2006. gadā iznāca Kurta soloalbums "Pilsētas leģendas", kas tapa sadarbībā ar DJ Krii. 2007. gadā Kurts izveidoja starptautisku hip-hopa mūziķu apvienību SEKKTA. 2021. gada rudenī iznāca fanu ilgi gaidītais Kurta otrais soloalbums "Laikā", kurā iekļautas 12 Kurta dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!