Foto: Publicitātes foto

Komponists Kārlis Lācis šoruden ieraksta jaunu albumu "Ziedonis.Lācis.Sievietes" ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem. Šonedēļ pie klausītājiem nonāk pirmais singls "Nieki.Nekas", ko iedziedājusi aktrise Rēzija Kalniņa.

Pašas izvēlēto un izpildīto dziesmu Rēzija Kalniņa komentē īsi: "Viennozīmīgi šī. Man te būs ko teikt."

Albuma pirmā singla "Nieki.Nekas" ieraksts un video tapuši "Sound Division Studios". Ierakstā piedalījušies Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Jānis Stafeckis, Artūrs Noviks un Ainis Zavackis.

Albuma iecere radusies pavasarī, kad tapa mūzika pirmajiem izvēlētajiem dzejoļiem un uzrunātas arī pirmās izpildītājas. Komentējot radošo procesu, komponists, kā ierasts, ir lakonisks: "Nosaukums neko citu nenozīmē kā to, ka Lācis uzrakstījis mūziku Ziedoņa dzejai un to izpilda sievietes. Bet, protams, tā ir atbildība, ja no grāmatu plaukta tiek celti ārā tieši viņa darbi."

Jaunais albums veikalu plauktos nonāks janvārī, Imanta Ziedoņa jubilejas gadā un tam sekos arī īpašs koncertuzvedums. Izpildītāju vidū līdzās Rēzijai Kalniņai būs arī Ilze Ķuzule – Skrastiņa, Dita Lūriņa, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva u.c. skatuves mākslinieces, kuru vārdi pagaidām paliek noslēpumā. Albuma vizuālo noformējumu veido Ingrīda Zābere un Jānis Deinats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!