Foto: Publicitātes foto

Mūzikas klubā "Nabaklab", 21.decembrī notiks karnevāls par godu izsuldinātajam pasaules galam, kurā uzstāsies pazīstamā somu grupa "Murmansk" (attēlā), portālu "Delfi" informē kluba pārstāvji.

"Murmansk" ir Somijas indie skatuves fenomens, kas pozitīvi novērtēts arī ārpus dzimtenes. Saglabājot Ziemeļu mūzikai raksturīgo tumšo skanējumu, "Murmansk" nav kārtējie somu metālisti/goti/panki. Pievienojot alternative, indie rock, shoegaze un post-rock elementus no tumšākajiem un skaļākiem žanriem galarezultāts izklausās tā, kā varētu izklausīties "Isis", "Tool, "Mogwai" vai "Sonic Youth", ja tie būtu radušies Somijas aukstumā un tās spēcīgajā melanholiskās mūzikas vidē.

Tomēr "Murmansk nav visu minēto grupu pakaļdarinājums, bet grupa ar neaizmirstamu un atpazīstamu individualitāti. Tas ir melanholijas vadīts trokšņains shoegaze, indie roks ar skarbām ģitārām, sievietes vokālu un dramatiskām bungām.

Koncertā uzstāsies arī jaunā un daudzsološā grupa "Elephants From Neptune" no Igaunijas, kā arī pašmāju "Inokentijs Mārpls".

Karnevāla tēma ir "Supervaroņi cīņā pret apokalipsi". Apmeklētāji aicināti ierasties tēmai atbilstošos tērpos, lai kopīgiem spēkiem cīnītos pret pasaules galu. Kluba mazajā zālē spēlēs DJ Knab (STURM) un DJ Čmoks.

Koncerta sākums plkst. 21:00. Ieejas maksa – 2 lati; supervaroņu maskās – ieeja brīva. Ieeja no 18 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!