Foto: Publicitātes foto

Turpinot sabiedriskās kustības "Mans Doms" rīkoto koncertu sēriju Rīgas Domā, rudens sezonu Doma zālē atklās pārsteidzoši spilgtā vokāla īpašniece Biruta Ozoliņa un DJ Monsta, portālu "Delfi" informē "Mans Doms" pārstāvis Gatis Vectirāns.

12.oktobrī plkst. 19 Doma baznīcas akustiskajā telpā ienāks netradicionāla apvienība – Biruta Ozoliņa un DJ Monsta. Kopdarbojoties viņi ļaus šajā koncertā satikties tautas mūzikas plūdumam un mūsdienīgām, novatoriskām ritma spēlēm. Tā būs atmosfēriski piepildīta skaņa, kas, glabājot tradicionālās mūzikas izteiksmes izjūtu, mīsies ar valdzinošu, mūsdienīgas dvesmas skanējumu, vēsta koncerta rīkotāji.

Etnomūziķe, tautas mūzikas izpildītāja Biruta Ozoliņa līdz šim klausītājus īpaši valdzinājusi ar krāšņām latgaliešu tautas melodijām, tādējādi apliecinot savas bērnībā iemantotās latgaliešu saknes – zināmas iemantotās dziedāšanas tradīcijas. Viņa ļaujas eksperimentiem, radot izpildījumu, kas sniedzas no vitalitātes līdz pat meditācijai. Šovasar Dziesmu svētku laikā, izpildot Raimonda Tigula dziesmu "Dod Dieviņi", viņa ar savu piesātināto balss skanējumu, diriģenta Māra Sirmā vadībā, tautas priekšā piedziedāja Mežaparka estrādi.

Savukārt DJ Monsta (Uldis Cīrulis) ir viens no pašlaik aktīvākajiem un daudzpusīgākajiem šī profila meistariem. Viņš ļaujas ne vien plašu skrāpēšanai (scratch) un ritmu žonglēšanai (beat juggling), bet arī mūzikas producēšanai. Guvis daudzpusīgu pieredzi, sadarbojoties ar plaša spektra māksliniekiem – mūziķiem dažādos žanros (džezs, kormūzika, folklora; instrumentālais, vokālais, elektroakustiskais izpildījums).

Dīdžeja Monsta elektroniskos ritmus un Birutas Ozoliņas spēcīgo vokālu apvienojumā ar prasmīgu kokles spēli šajā koncertā Doma baznīcā paspilgtinās kontrabasists Toms Poišs un perkusiju meistars Mikus Čavarts.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.ekase.lv. Biļešu cena ir septiņi lati, studentiem un pensionāriem - pieci lati. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja bez maksas.

Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas izveidei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!