Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) atklājusi reģistrāciju dalībai Latvijas Mūzikas ierakstu "Gada balvai 2009", portālu "Delfi" informēja LaMPA.

Šogad Mūzikas ierakstu Gada balvas nolikumā ir izdarītas vairākas izmaiņas, lai vērtēšana būtu maksimāli objektīva un tās rezultāti pēc iespējas precīzāk atspoguļotu ainu Latvijas mūzikas ierakstos 2009.gadā - pagarināts ierakstu izdošanas un iesniegšanas termiņš - šogad ieraksti vērtēšanai varēs tikt iesniegti līdz pat 2009. gada 7.decembrim.

Tāpat samazināta reģistrācijas maksa darbu iesniegšanai - visi neatkarīgie producenti tiek aicināti reģistrēties, iesniedzot rakstisku iesniegumu LaMPA, kā arī iemaksājot dalības maksu Ls 15 apmērā par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā.

Pirmo reizi Gada Balvas vēsturē ierakstus varēs iesniegt arī elektroniski – ja vērtēšanai nepieciešamo albuma kopiju skaita nodrošināšana nav iespējama. Jāpiebilst, ka elektronisko versiju skaņas kvalitāte atšķiras, turklāt tām nebūs iespējams nopelnīt papildus punktus par albuma noformējumu.

Darbi šogad tiks vērtēti 15 nominācijās – labākais roka albums, labākais pop albums, labākais deju mūzikas albums, labākais hiphop albums, labākais šlāgermūzikas albums, labākais kantrī mūzikas albums, labākais alternatīvās mūzikas albums, labākais tautas mūzikas albums, labākais akadēmiskās mūzikas albums, labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums, labākais mūzikas albums bērniem, labākais mūzikas video klips, labākais koncertieraksts video, labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts), labākā dziesma (visi žanri).

Kā katru gadu paralēli augstāk minētajām nominācijām tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) apkopotos datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un tātad, arī gada visklausītākais ieraksts.

Nominācijas arī šogad vērtēs neatkarīga vērtēšanas komisija, kurā piedalīties ir aicināti vairāk nekā 60 mūzikas žurnālisti, kritiķi, radio un TV darbinieki, mūziķi, skaņu režisori un citi ar mūziku saistīti cilvēki, kuri savu viedokli par ierakstiem, kas papildinājuši Latvijas mūzikas tirgu 2009 gadā, izteiks, aizklāti balsojot.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā 2010.gada 23.februārī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!