Foto: F64
Kā ik rudeni, arī šogad portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu (LNO) aicina skatītājus balsojumā noteikt to pagājušās LNO sezonas jauniestudējumu, kurš saņems "Latvijas Gāzes" balvu.

"Latvijas Gāzes" gada balvu pasniegšana iepriekšējās sezonas labākajiem jauniestudējumiem un to māksliniekiem, kā arī LNO jaunās, 2010./2011.gada sezonas atklāšana notiks 9.septembrī 19:00.

Balvas tiks piešķirtas astoņās nominācijās – labākajam operas solistam, labākajam baleta solistam, labākajam orķestra mūziķim, balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva "Leģendārs mūžs mākslā".

Balsojumā portālā "Delfi" no 10.augusta līdz 7.septembrim (ieskaitot), tiks noskaidrots sezonas labākais jauniestudējumu. No viena datora diennakts laikā var balsot tikai vienu reizi par vienu no četriem pretendentiem uz balvu.

A/S "Latvijas Gāze" sadarbība ar LNO tika uzsākta 2005. gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju Operas vēsturē. Sniegtais finansējums jau piecus gadus veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi – Opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes. Latvijas Gāzes atbalsta redzamākā virsotne ir Latvijas Gāzes balva Operai, kurā ik gadu apbalvo ne tikai operas un baleta māksliniekus, bet arī aizskatuves cilvēkus – tos, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs. Tradīcija ik gadu pasniegt balvas Operai tika iedibināja 1997. gadā. To uzsāka LNO atbalstītājs "Aldaris".

"Balva Operai ir viens no spilgtākajiem mecenātisma paraugiem Latvijas kultūras dzīvē. Tā ir kļuvusi par neatņemamu LNO tradīciju. Esmu ļoti pateicīgs 'Latvijas Gāzei' par labo gribu to turpināt un attīstīt, kļūstot par mērvienību un atskaites punktu mūsu mākslinieku izcilākajiem sniegumiem un ieguldījumam Latvijas operas un baleta mākslas attīstībā," norāda LNO direktors Andrejs Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!