Foto: F64
8. novembrī plkst. 16 Jūrmalas Kultūras centrā notiks "Dzejkoncerts", ar kuru šī gada septembra sākumā Rīgas Domā tika atklātas ikgadējās Dzejas dienas.

"Dzejkoncertā" piedalīsies latviešu mūzikas grupa "Sigma", septiņi latviešu dzejnieki — Inese Zandere, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Uldis Bērziņš, Anna Auziņa, Arvis Viguls un Artis Ostups, kā arī laikmetīgās dejas horeogrāfu apvienības "ĀRĀ" dalībnieki.

Sabiedriskās kustības "Mans Doms" un ikgadējo Dzejas dienu organizētais "Dzejkoncerts", kas septembra sākumā norisinājās Rīgas Domā, 8. novembrī plkst. 16 notiks Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35).

Arī šoreiz "Dzejkoncertā" piedalīsies latviešu mūzikas grupa "Sigma" (sastāvā: Jānis Ozoliņš - balss, taustiņinstrumenti; Kaspars Lastovskis - bass; Uģis Eihvalds - sitamie instrumenti).

"Tā kā "Dzejkoncerts" Rīgas Domā bija ļoti labi apmeklēts un par to bija labas atsauksmes, esam saņēmuši aicinājumus no vairākām Latvijas pilsētām uzstāties vietējos kultūras centros. Šogad plānojam koncertu tikai Jūrmalā, bet nākamgad, iespējams, apbraukāsim arī citus Latvijas reģionus. Tā ir iespēja "Dzejkoncertu" piedzīvot visiem tiem, kas uz Rīgas koncertu nevarēja atbraukt, vai arī netika Rīgas Domā lielā cilvēku skaita dēļ," stāsta grupas "Sigma" solists Jānis Ozoliņš.

Foto no "Dzejkoncerta" Domā:

"Dzejkoncerta" režisores Ingas Surguntes veidotajā programmā arī Jūrmalā ir gaidāmi gan pašu autoru izpildīti dzejas lasījumi, gan grupas "Sigma" skaņdarbi, kas radīti, izmantojot jau minēto latviešu dzejnieku tekstus, dejos Olgas Žitluhinas vadītās laikmetīgās dejas horeogrāfu apvienības "ĀRĀ" dalībnieki - Anna Novikova, Agate Bankava, Eva Kronberga, Jānis Putniņš, Ivars Broničs, Rūdolfs Gediņš, kā arī Anatolijs Soldatenko no breakdance grupas "Camelot"."

Biļešu iegāde: vienu stundu pirms koncerta Jūrmalas Kultūras centra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!