Foto: F64

Mūziķa Ričarda Bonas un "Mandekan Cubano" koncertu 20.jūnijā Siguldas pilsdrupās iesildīs grupa "Very Cool People", informēja "L Tips Agency" mārketinga vadītāja Maija Tomkalne.

Apvienība savā izpildījumā balstās klasiskā džeza un fanka saknēs, to bagātinot ar plašu mūsdienu mūzikas stilu amplitūdu - no roka līdz hiphopam, no soulmūzikas līdz blūzam. Kā uzsvēruši paši mākslinieki, viņi cenšas sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu jebkuram klausītājam, tajā pašā laikā nenolaižot gana augstu pacelto kvalitātes un stila latiņu.

Grupas dalībnieki atzinuši, ka tieši uzstāšanās koncertos sniedz viņiem pašiem vispatiesāko baudu un iepriecinājumu. Kopš pirmā koncerta 2007.gadā "Very Cool People" kopumā uzstājusies gandrīz 200 reižu, piedaloties tādos festivālos kā "Rīgas ritmi", "Sigulda Jazz", "Bildes", "Moonlight Party", "Baltic Graffiti Festival, "Jazz On" un "Jazzruller" Tallinā, kā arī "Vilnius Jazz". Grupa uzstājusies daudzos klubu un privātos pasākumos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Austrijā un Spānijā. Tāpat grupa savas karjeras laikā sadarbojusies ar dažādiem pašmāju, vācu, britu, spāņu, amerikāņu un citu tautību māksliniekiem.

Līdz šim "Very Cool People" laidusi klajā divus studijas albumus - "Very Cool People" 2009.gadā un "Cruising In The Trolley" 2012.gadā. Pirmais tika nominēts Latvijas Mūzikas balvai uzreiz divās kategorijās - "Labākā debija" un "Labākais instrumentālais albums". Šoruden iznāks jauns grupas studijas albums. Tas nozīmē, ka kāds pirmatskaņojums gaidāms arī Siguldā.

Šajā koncertā ģitāristam Elvijam Grafcovam, saksofonistam Mārim Jēkabsonam, taustiņinstrumentālistam Mārim Vitkus, basģitāristam Valteram Sprūdžam un bundziniekam Andrim Buiķim pievienosies trompetists Oskars Ozoliņš, tromboniste Laura Rozenberga un baritonsaksofonists Kristaps Lubovs.

Jau ziņots, ka "L Tips Agency" vasaras koncertsērijā Siguldā uzstāsies mūziķi Rošīna Mērfija un Ričards Bona. Kamerūnietis Bona Siguldā uzstāsies 20.jūnijā ar projektu "Mandekan Cubano", savukārt Mērfija uz skatuves kāps 23.jūlijā. Viņa Latvijā viesosies jaunā albuma "Hairless Toys" tūrē.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "www.bilesuserviss.lv" un "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!