Foto: DELFI

Grupas "Prāta vētra" līderis Renārs Kaupers sestdien, 26. februārī, īsi pirms Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas grupas "Instagram" profilā publicējis video, kurā runā par "Prāta vētrai" izteikto kritiku saistībā ar koncertēšanu Krievijā.

Jāatgādina, ka īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā "Prāta vētra" atcēla Krievijā ieplānoto koncertturneju, kurai vajadzēja sākties 2. martā Sanktpēterburgā.

Kaupers saka – ir sākušās publiskas raganu medības. Viņš atsaucas uz Baibas Sipenieces sestdien, 26. februārī, Latvijas Televīzijā izteiktajiem pārmetumiem gan "Prāta vētrai", gan Intaram Busulim netiešā veidā arī vainojot viņus pie šajās dienās Ukrainā notiekošā. Tāpat grupa kritizēta par dalību atbalsta koncertā piektdien, 25. februārī, pie Rīgas Kongresu nama.

"Vispirms, man ir jautājums, vai tiešām kāds ir privatizējis izteikt līdzjūtību un atbalstu cilvēkiem, kas ir nonākuši nelaimē? Vai to nevar darīt ikviens, kas to sajūt un grib darīt?" saka Kaupers.

Viņš arī jautā - vai tiešām sports, kultūra un māksla vairs nav tās jomas, kas var veicināt draudzību tautu starpā, cilvēku starpā? “Tikpat labi, kā visus šos gadus esam braukuši koncertēt Krievijā, esam braukuši arī uz Ukrainu un vienmēr esam domājuši, ka tas ir kaut kas labs,” saka dziedātājs.

"Un treškārt, es domāju, kāpēc tas netiek pateikts tieši un konkrēti kādam no mums grupā," Kaupers uzrunā Baibu Sipenieci.

"Ir liels aizvainojums un reizēm tas ir jāizrunā," video noslēgumā saka dziedātājs.

Atgādinām, ka "Prāta vētra" piedalījās Ukrainas atbalstam veltītajā koncertā pie Kongresu nama, izpildot savu Dziesmu svētku hitu – "Mana dziesma".

Līdzīgu video sestdienas vakarā publicējis arī dziedātājs Intars Busulis, kuram arī iepriekš tika pārmesta koncertēšana Krievijā. Viņš video nosodīja Putina režīmu un pauda atbalstu Ukrainai, kā arī novēlēja būt vienotiem un saliedētiem šeit Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!