Foto: Publicitātes foto
Šā gada 26. oktobrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" koncertu sniegs augsti vērtētā amerikāņu avangarda popmūzikas dziedātāja Džūlija Holtere ar grupu. Priekšnesums notiks festivāla "Skaņu mežs 2013" pirmspēdējā koncertvakara ietvaros.
Holteres albumu "Ekstasis" populārais mūzikas portāls "pitchfork.com" nosaucis par vienu no 2012. gada labākajiem ierakstiem, savukārt viņas jaunais albums kritiķu vidū tiek dēvēts par vienu no 2013. gada spēcīgākajiem. Holteres mūzika tiek salīdzināta ar "Cocteau Twins" un "Grimes" veikumiem, informē festivāla organizatori.

Losandželosā dzīvojošā Džūlija Holtere ir piesaistījusi uzmanību ar neparasto spēju radīt inteliģentu popmūziku, sakausējot sintīpopu un indie ar elektronisko un laikmetīgo mūziku, kā arī ietekmīgā komponista un teorētiķa Džona Keidža idejām, netradicionāliem skanējumiem un smalki izvērstām iedvesmām no antīkās literatūras un agrīnā kino laukiem.

Uzsverot savas mūzikas stāstniecisko dabu, par savu dziesmu rakstīšanas tehniku Holtere žurnālam "The Quietus" teikusi sekojošo: "Es savā veidā iekrītu konkrētās dziesmas pasaulē un pat skaidri neaptveru, kādu nozīmi sevī nes manis radītie teksti, kamēr dziesma netiek pabeigta. Es nemāku savādāk uzrakstīt dziesmu, kā vien iejūtoties zināmā tēlā un situācijā, kurā šis tēls kādam kaut ko vēlas pateikt."


Džūlijas Holteres uzstāšanās šajā "Skaņu meža" koncertā tiks papildināta ar dzejas/mūzikas projekta "Vārdrūme" prezentāciju, kā arī japāņu kulta mūziķa Keiji Haino grupas Fushitsusha uzstāšanos.

Biļetes uz koncertu ir iespējams iegādāties ''Biļešu Servisa'' tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!