Foto: Publicitātes foto

18. jūlijā Ikšķilē visas dienas garumā notiks pirmais Operetes festivāls, kas piedāvās daudzus un dažādus koncertus, kā arī muzikālu pirmizrādi bērniem "Paukojam un šmaukojam". Svētki noslēgsies ar valšu vakaru.

Koncertos piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Evita Zālīte, Latvijā dzimusī Alisa Zinovjeva no Itālijas (debija Latvijā), Jolanta Strikaite, Marlēna Keine, Laura Teivāne, Nauris Indzeris, Dainis Skutelis, Arturs Mangulis, Juris Vizbulis, Emīls Kivlenieks, dejotāji, Operetes orķestris, Madara Kalniņa džeza grupa un citi.

"Pasaulē operetes festivāli ir ļoti populāri, tādi notiek arī tepat kaimiņvalstīs. Tādēļ esmu priecīga, ka Operetes festivāls beidzot būs arī Latvijā. Vēsturiskajā Ikšķiles kultūras telpā ar Operetes festivālu vēlamies vairot prieku, jauneklīgu azarta dzirksti, ienest pasaules elpu - jaunu festivāla tradīciju Latvijā, kas nākotnē kļūtu par mākslinieciski nozīmīgu kultūras fenomenu. Operete ir kā radīta vasaras atpūtai un svētkiem!" stāsta Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Operetes festivālu ieskandinās koncerts "Ar mīlestību", kurā Emeīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa un citu latviešu komponistu solodziesmas dziedās solisti Evita Zālīte un Juris Vizbulis, pie klavierēm - Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertā piedalīsies arī Ikšķiles mūzikas skolas 2. vijoles klases audzēkne, apdāvinātā topošā vijolniece Amanda Patjanko. "Ar mīlestību!" ir veltījums Operetes teātra Latvijā atdzimšanai. Koncerts notiks plkst. 12.00 Ikšķiles luterāņu baznīcā

Muzikālais uzvedums "Paukojam un šmaukojam" veltīts izcilā latviešu melodiķa, komponista Arvīda Žilinska 110. jubilejai. Uzvedumā skanēs daudzas iemīļotas Žilinska dziesmas - "Zaķēnu rīta rosme", "Kaķīts mans" un daudzas citas, kurām mūsdienīgu skanējumu piešķirs Madara Kalniņa džeza grupa, vēsta festivāla organizatori.

Uzvedumā piedalās Artūrs Mangulis, Emīls Kivlenieks un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti. Izrāde notiek no Ikšķiles 7 km attālajā Tīnūžu muižas pagalmā. Sākums plkst. 14.00, taču jau no plkst. 13.00 bērni ir aicināti piedalīties dažādas radošajās darbnīcās. Tie, kuriem nav savs transports uz Tīnūžiem no Ikšķiles tautas nama plkst. 13.00 un 13.30 varēs nokļūt ar speciāli norīkotu autobusu.

Tikties ar operetes solistiem Intu Spanovsku, Ievu Kepi, Andri Lapiņu un citiem notiks plkst. 16.00 Ikšķiles kultūras namā. Pasākumu vadīs muziklogi Liene Jakovļeva un Guntars Pupa. Pieteikšanās bezmaksas ielūgumiem pa tālruņiem 65024130, 65024131.

Svētku kulminācija - Galā koncerts notiks Ikšķiles estrādē. Tā sākums plkst. 20.00, koncertā skanēs gan Arvīda Žilinska un Raimonda Paula operešu mūzika, gan arī mūzika no Johanna Štrausa, Imres Kālmana, Franča Lehāra, Frederika Lou operetēm un mūzikliem.

Svētku noslēgumā no plkst. 23.00 līdz 24.00 noritēs Valšu vakars Ikšķiles estrādē. Ar Galā koncerta biļeti ieeja Valšu vakarā bez papildus maksas.

Pēc Operetes Galā koncerta un Valšu vakara plkst. 0.52 no Ikšķiles stacijas aties papildus vilciens Ogre - Rīga.

Festivāla režisors - Valdis Lūriņš, diriģents - Guntars Bernāts, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece - Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs - Oskars Dreģis, producente - Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, Iksķiles tautas namā un kafejnīcā "Rūberts", Ikšķilē un pirms pasākumiem to norises vietās. Papildus informācija par biļešu rezervēšanu pa tāruni 25123145 vai e-pastu operetesfonds@gmail.com.

Pasākumu norises vietas:

Tīnužu tautas nama jeb Tīnūžu muižas pagalms, "Kraujas", Ikšķiles novads, Ikšķiles luterāņu baznīca, Kalēju ielā 1, Ikšķiles tautas nams, Lībiešu iela 2, Ikšķiles brīvdabas estrāde, Lībiešu iela 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!