Foto: Publicitātes foto
Latviešu šūpuļdziesma "Aijā, žūžū" iekļauta visas pasaules šūpuļdziesmu izlasē un dziesmu grāmatā "Lullabies of the World" (izdevusi izdevniecība "Carus").

Šī albuma tapšanai savas dzimtenes populārākās un visbiežāk dziedātās šūpuļdziesmas ierakstījuši dziedātāji un instrumentālisti no visas pasaules, izmantojot autentiskus konkrētās tautas instrumentus. Albumā ir iekļautas šūpuļdziesmas no Armēnijas, Beļģijas, Vācijas, Ķīnas, Somijas, Francijas, Grieķijas,  Indijas, Itālijas, Japānas, Korejas, Libānas, Jaunzēlandes, Ziemeļamerikas, Norvēģijas, Portugāles, Krievijas, Spānijas, Dienvidāfrikas, Čehijas, Turcijas, Ungārijas, ebreju šūpuļdziesma, kā arī dziesma no Latvijas.

Diana Moon Černe - "Aijā zūžū"

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/AijaZuzu.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Latvijas dziesmu iedziedājusi Berlīnē dzīvojošā  dziedātāja un dziesmu autore no Latvijas Diana Moon Černe. ""Aijā,  žūžū" melodija kombinācijā ar manu dziedājumu un latviešu autentisko kokli padarīja šo dziesmu par vācu producentu pilnīgu albuma favorītu. Nu mūsu "Aijā,  žūžū" sasniegs visas pasaules mazuļu austiņas. Esmu ļoti gandarīta par to. Mūsu Latvija ir maza valsts, bet mums ir ļoti skaista mūzika, talantīgi cilvēki un man ļoti gribētos, lai mēs latvieši nekad nebaidītos rādīt citiem to skaisto, kas mums ir un lepotos ar mūsu bagāto tautas pūru," stāsta dziedātāja.

Albums un grāmata iegādājami "ITunes", "Ebay", "Amazon" un citos interneta veikalos visā pasaulē, kā arī izdevniecības "Carus" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!