Foto: Andrejs Strokins
Sestdien, 10. jūnijā, no pulksten 15 līdz pat rītausmai Tallinas ielas kvartālā, Rīgā par godu pasaules hip-hopa kultūras 50. gadadienai notiks jaunais hip-hop kultūras festivāls "The Bronx", kura programmā uz skatuves kāps vairāk nekā 50 mākslinieku - gan jau Latvijā iecienīti, gan pavisam jauni šī žanra pārstāvji.

Kā vēsta organizatori, festivāla norises bagātinās arī brīvrunu, bītbokseru un grafiti pūtēju sacensības, "Ghetto Dance", radošās darbnīcas, bīrponga turnīrs, hip-hopa deju šovi, "Open mic", kur katrs gribētājs varēs parādīt savas rīmes un prasmes, darbosies hip-hop kino telpa u.c.

"The Bronx" programmā uz vairākām festivāla skatuvēm uzstāsies Latvijas hip-hopa veterāni: apvienības "S'T'A" dalībnieks un "Zelta mikrofona" ieguvējs Kurts, apvienības "PKI" un repa supergrupas "Singapūras Satīns" dalībnieks, aktīvs solomākslinieks Eliots, pirmais reperis Latvijas vēsturē Roberts Gobziņš, Anglijā dzīvojošais pašmāju reperis Sudrabu sirds, vinila spēles meistari Mixmasters AG un Raitis un daudzi citi.

Savukārt "jauno hip-hopa skolu" pārstāvēs tādi reperi kā xantikvariāts, Steps, Ods un Goča, SOURJ, mošpitu lietpratēji "Mauzoleju Muuzika", E.V. un Veiders ar "Jauno pagrīdi", "371 Clique" repa batla divkārtējais čempions Kjuumanis, "Ghetto Games" brīvrunu sacensību uzvarētājs Idus Abra, kā arī Ginger Mane, March, Krisy, Amanito, I Mean Love un citi. Festivāla slepenā viešņa ar kompaktu koncertu būs dziedātāja Būū.

Pēc pulksten 23 hip-hopa ballītes sāksies pie lielākās daļas Tallinas kvartāla rezidentu, kur norisināsies dažādu citu mūziķu koncerti, reivi un uzstāšanās tādu DJ pavadībā kā Oriole, Goodzh, Cukurpaps, 24K, M&M, GaRi, PM2AM, Birch Please, CASH ONLY, Flows, BeLiva un Skaabe. Apmeklētāji tiek aicināti ierasties jau uz pasākuma sākumdaļu, kad paralēli mūziķu priekšnesumiem norisināsies arī interesantas ar hip-hopu saistītas aktivitātes, sacensības un batli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!