Foto: Publicitātes foto

Svinot vasaras noslēgumu, 3. septembrī Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies viena no 90. gadu slavenākajām elektroniskās deju mūzikas grupām – "Faithless".

Vien šī gada aprīlī "Faithless" nāca klajā ar paziņojumu, ka pēc astoņu gadu pātraukuma un grupas vokālista Maxi Jazz aiziešānas mūžībā, tā atgriežas pie aktīvas koncertdarbības. Superhitu "Insomnia", "God Is a DJ" un "One Step Too Far" devušies koncertturnejā "Champion Sound Tour", kuras ietvaros apmeklētājiem sola neaizmirstamu muzikāli vizuālo piedzīvojumu. Liela nozīme tajā ir gaismu un vizuālo efektu meistara Ivana Morandi iesaistei, kas atbildīgs par apvienības īpašo vizuālo rokrakstu jau kopš 2001.gada.

"Faithless" pamatsastāva dalībnieki Sister Bliss un Rollo neslēpj: "Mēs esam sanervozējušies, taču vienlaikus arī ļoti saviļņoti Mēs zinām, ka šovam ir jābūt kaut kam īpašam: mūsu pagātnes, mūsu muzikālās mīlestības, Maxi [piemiņas] un, protams, mūsu muzikālās nākotnes svētkiem."

Elektronikas, transa, trip-hopa un house apvienība "Faithless" darbību uzsāka Londonā 1995. gadā, kad multinstrumentāliste un komponiste Sister Bliss un producents Rollo (dziedātājas Daido brālis) iepazinās ar līdz tam hip-hopa jomā darbojošos Maxi Jazz. Dažādo stilu un interešu kokteilis izrādījās radoši dzirkstošs un muzikāli daudzkrāsains. Par to liecina kaut vai miljoniem pārdotu fizisku ierakstu un vidēji trīs miljoni klausījumu dažādās platformās. Autoritatīvais britu mūzikas izdevums "Mixmag" ierindojis "Faithless" ceturtajā vietā visu laiku lieliskāko elektronisko apvienību sarakstā.

"Faithless" debijas albums "Reverence" (1996) strauji iekļuva daudzos Eiropas valstu topos (zelta vai pat platīna statusā), singliem "Don't Leave", "Salva Mea un, protams, "Insomnia" kļūstot par grupas klasiskajiem hitiem.

1998. gadā iznākušais "Faithless" otrais albums "Sunday 8PM" turpināja uzvaras gājienu ar singliem "Bring My Family Back", "Take the Long Way Home" un apvienības atpazīstamāko vizītkarti - "God Is a DJ".

Globālā mērogā iezīmīgs ir 2004. gadā iznākušais albums "No Roots", kurā dažās kompozīcijās vokālās partijas iedziedāja Daido, LSK un Nīna Simona. Protesta dziesma "Mass Destruction" ne tikai saņēma komplimentu no "Foo Fighters" līdera Deiva Grola ("šī ir dziesma, ko es visvairāk vēlētos būt sacerējis"), bet arī tika citēta ASV Senātā. Skaudrais "Mass Destruction" video izceļ ņirgāšanās, terorisma un pat genocīda aktualitāti.

Grupas jaunākais studijas albums "All Blessed" klajā nāca 2020. gadā. Taču iespējams, ka koncertā tiks atskaņotas arī kādas pavisam jaunas kompozīcijas, jo Sister Bliss un Rollo atklāj, ka patlaban strādā studijā, kur topot jauns radošais materiāls.

"Esmu ļoti čakla un kad strādāja pie kaut kā, ļoti tam koncentrējos, jo man ir savs stāsts, ko vēlos pastāstīt.

Jēgu visam satraukumam, kuram ejat cauri studijā, jūs sākat apzināties tad, kad sākat atskaņot [radīto] mūziku publikai, pieskarties tai vai to kādā mērā mainīt," atklāta ir Sister Bliss.

Biļetes uz koncertu publiskajā tirdzniecībā būs no 17. maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!