Foto: Publicitātes foto
Folkklubā "Ala Pagrabs" 7. septembrī norisināsies "Peldu ielas ražas svētki" – folkfestivāls ar piecu grupu dalību un folkdžema nakti, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Uzstāšanās notiks uz lielās skatuves pie "Folkkluba Ala Pagrabs" Peldu ielā 19. Sākums pulksten 17. Vakara gaitā uzstāsies grupas "Raxtu Raxti", "Iļģi", "Rahu The Fool", "ImantaDimanta", "Skandi", "Māsas Dimantas". Pēc koncerta, grupas apvienosies kopīgā folk džema saspēlē.

Festivāls tiek rīkots par godu folkkluba "Ala Pagrabs" jubilejai. Šogad "Peldu ielas ražas svētki" notiks jau sesto reizi.

Festivālu pulksten 17.00 atklās grupa "Skandi". Grupa spēlē dažāda tipa un gadsimtu tradicionālo mūziku caur rotaļām, dančiem un sadziedāšanos. Grupas sastāvā muzicēs Baiba Ērgle, Zane Leimane, Emīls Zonne un Jumis Ločmelis.

Pulksten 18.00 uzstāšanos sāks "ImantaDimanta". Koncertā skanēs pašu grupas dalībnieku radītās dziesmas, gan ar saviem tekstiem, gan parokoties dainu skapī uzietajām tautasdziesmām, kā arī visiem sen iemīļotas dziesmas. Uz skatuves kāps Katrīna Dimanta, Imanta Nīgale, Kristaps Strods, Krišjānis Sils, Matīss Uškāns.

Koncertu pulksten 19.00 turpinās "Rahu The Fool" – muzikāla apvienība, kuru iedvesmoja "vectēvu stāsti par mīlestību un karu, Latvijas laukiem un pļavām, sen aizmisto dzīvi vecajos laikos, kā arī gaišām atmiņām par mūsdienām".

Pulksten 20.00 uzstāsies grupa "Raxtu Raxti". Grupas koncertprogrammu veidos Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, latviešu tautasdziesmu versijas un pavisam jauni oriģinālmūzikas skaņdarbi.

Pulksten 21.30 "Ražas svētkus" noslēgs ar grupas "Iļģi" koncerts. "Iļģi" ir latviešu postfolkloras un folkroka grupa, kas izmanto tradicionālās tautas mūzikas motīvus, tos radoši pārstrādājot un etniskajai mūzikai raksturīgo skanējumu.

Ieeja festivālā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!