Foto: LETA

2020. gada 5. janvārī VEF Kultūras pils Lielajā zālē uzstāsies Latvijas pareizticīgās baznīcas vīru koris "Logos" ar Ziemassvētku koncertu "Pareizticīgo mūzikas pērles" portālu "Delfi" informē VEF Kultūras pils pārstāvji.

Koncerta programmā būs iekļautas visu laiku skaistākie un populārākie pareizticīgo mūzikas skaņdarbi. Šī būs kora "Logos" un viņu ilggadīgā diriģenta, priestera Joana Šēnroka pirmā uzstāšanās VEF Kultūras pilī.

Koncerta vizuālo noformējumu veidos scenogrāfs Oskars Dreģis (animēts projekciju video stāsts visa koncerta garumā). Koncerta programmā tiks izdziedāti G.Grigorjevas, Aleksandra Barajeva, Aleksandra Grečaņinova un citu autoru darbi.

Kora pārstāvji par gaidāmo koncertu saka: "Publikai būs interesanti gūt priekšstatu par Pareizticīgo baznīcas mūzikas žanra plašo repertuāru, tāpēc savā programmā esam iekļāvuši spilgtus piemērus: sākot ar senajiem grieķu vai Pečeru Lavras mūku dziedājumiem, cauri klasiskajiem kora koncertiem un liturģiskajiem dziedājumiem, līdz pat mūsdienu komponistu garīgajiem sacerējumiem ar Bībeles tekstu vai par Bībeles tēmu, pieskaroties arī jau pavisam drīzajai pareizticīgo Ziemassvētku tēmai."

Kora nosaukuma izvēle nav nejauša. Vārdam "logos" (no grieķu λόγος – vārds, doma, mācība) ir dziļi simboliska nozīme tieši kora sūtības kontekstā. Pēc tēva Joana visdziļākās pārliecības kora galvenais uzdevums ir nodot klausītājam dziedājuma vēsti, tā teksta būtību. Jo pēc Jāņa evaņģēlija "iesākumā bija Vārds..."

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!