Foto: Kadrs no video
Šajā nedēļas nogalē Krievijā populārā dziedātāja Zemfira prezentēja savu jauno projektu "The Uchpochmak", kurā viņa pieaicinājusi piedalīties arī grupas "Prāta vētra" līderi Renāru Kauperu.

Sestdienas vakarā notikušajā "SVOY Субботник" festivālā Gorkija parkā, Maskavā, latviešu mūziķis bija redzams uz skatuves, gan piespēlējot sintezatoru, gan duetā ar Zemfiru izpildot vairākas dziesmas.

"Atvainojiet, ka dziedāšu no lapiņas, tikai nupat pabeidzām to rakstīt," uz skatuves paziņoja Zemfira un tūlīt sāka izpildīt dziesmu, kas neoficiāli nodēvēta par "Если мы выживем этим летом..." ("Ja mēs pārdzīvosim šo vasaru...)". Viņai pievienojās dziedātājas tradicionālie pavadītāji, taču pēc dažām sekundēm visiem par pārsteigumu uz skatuves parādījās arī Krievijā atpazīstamais Kaupers.

Kā liecina "Youtube" atrodamie video no festivāla, Kaupers kopā ar Zemfiru izpildīja arī dziesmu "Mistress", kā arī kaverversiju pasaulē par superhitu kļuvušajam Farela Viljamsa "Happy".

Festivālā uz skatuves kāpa arī tādas grupas kā "Placebo", "Kasabian", "Metronomy",  "Naadam" un dziedātāji Miles Kane, Jamie Woon, taču, kā vēsta vietējie mediji, visgaidītākā izpildītāja bija tieši Zemfira ar savu jauno projektu "The Uchpochmack".

Tiek ziņots, ka šovasar Kaupers un Zemfira kopā uz skatuves kāps vēl vismaz divas reizes, no kurām pirmā būs jau 12. jūlijā Ņižņijnovgorodā notiekošajā "Alfa Future People" festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!