Foto: Publicitātes foto

Kultūras menedžmenta centrs "Lauska" laiž klajā albumu (grāmata un CD) "Trejdeviņi koklētāji" ar Latvijas izcilāko koklētāju ierakstiem. Iepazīstinot ar albumu, aicinām noklausīties skaņdarbu "Melnā jūra", kura ierakstā piedalījušies Valdis Muktupāvels (kokle) un Ainars Šablovskis (alta saksofons).

Jaunā albuma ieskandināšana Rīgā notiks ceturtdien, 2. jūnijā, plkst. 18.00 Latvijas Institūta zālē, Pils ielā 21. Ieeja bez maksas. Pasākumā piedalīsies albuma sastādītājs Valdis Muktupāvels, koklētāji Latvīte Cirse, Sanita Sprūža un citi.

Albums piedāvā mūsdienu kokles spēles panorāmu Latvijā: tajā vienkop skan dažāda veida šobrīd spēlētās kokles – tradicionālās, modernizētās, elektriskās un koncertkokles. Arī skaņdarbu stilistika ir daudzveidīga – no tradicionāla autentiskuma līdz mūsdienīgiem eksperimentiem un minimālistiskām meditācijām, no kokļu solo, duetiem un ansambļiem līdz kopspēlei ar ģitāru, vijolēm, čellu, perkusijām, saksofonu un citiem instrumentiem. Mūziku papildina bagātīgi ilustrēta grāmata ar Valda Muktupāvela apskatu par koklēšanas tradīcijas attīstību Latvijā un projektā iesaistīto koklētāju komentāriem un atziņām.

Albuma tapšanā piedalījušies Valdis Muktupāvels, Latvīte Cirse, Laima Jansone, Māris Muktupāvels, Dina Liepa, Baiba Indrēvica, Sanita Sprūža, Kristīne Ādmine, Leanne Barbo, Ansis Jansons, Jenni Venelainena un ansamblis "Cantata".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!