Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē Salacgrīvā notikušo mūzikas un mākslas festivālu "Positivus" kopumā apmeklējuši aptuveni 25 000 cilvēku, no kuriem 10 000 bija apmetušies telšu pilsētiņā, liecina organizatoru veiktās aplēses.

Kā pastāstīja festivāla rīkotāju "Positivus Music" pārstāve Zane Peneze, kopumā pasākums viennozīmīgi vērtējams kā izdevies. Patlaban tiek nokopta festivāla teritorija un cilvēki dodas prom no Salacgrīvas.

Pēc Penezes teiktā, ceļā uz Rīgu būtiski sastrēgumi neveidojas, taču ir sastopams ļoti liels skaits stopētāju.

Organizatoru pārstāve sacīja, ka "Positivus" noteikti tiks rīkots arī nākamgad - kā ierasts, trešajā jūlija nedēļas nogalē. Pagaidām vēl neviens mākslinieks nākamā gada festivālam, kas būs jau septītais pēc kārtas, nav aizrunāts, taču organizatori pie tā sola sākt strādāt jau rudenī.

Kā ziņots, sestais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" notika piektdien un sestdien, bet šodien tā apmeklētāji dodas mājup. Policija atgādina, ka uz Tallinas šosejas var veidoties sastrēgumi.

Abas dienas festivāla teritorijā tika pieķerti arī narkotiku tirgotāji un glabātāji. Savukārt 12 cilvēki nokļuva slimnīcā, jo bija saindējušies ar pārtiku. Iespējams, saindēšanās notika ar "Positivus" teritorijā tirgotajiem "Turkebab" kebabiem, taču notikušais vēl tiek izmeklēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!