Foto: DELFI
Pirmo reizi vēsturē šogad "Positivus" festivāla laikā būs pieejama festivāla video tiešraide, kuru Latvijas, Lietuvas un Igaunijas interneta lietotājiem nodrošinās portālu tīkls "Delfi". Tādējādi mājās palikušajiem mūzikas cienītājiem būs iespēja kaut daļēji "noķert festivāla sajūtu" un, iespējams, sajust vēlmi pievienoties festivāla publikai nākamgad. Bez tam Latvijā portāls "Delfi" visu festivāla laiku piedāvās arī teksta tiešraidi, operatīvi stāstot par visu, kas notiek festivāla teritorijā, piedāvājot plašu fotoreportāžu klāstu un turot roku uz pulsa par atsauksmēm sociālajos tīklos.

Video tiešraidē pamatā būs redzami mākslinieki, kas uzstājas uz otrās lielākās festivāla skatuves - "Nordea" skatuves. Ar nelielu - aptuveni pusotras stundas - laika nobīdi tiešraidē būs redzami mākslinieki, kas uzstājas uz galvenās "Positivus" skatuves - "Tele2" skatuves. Tas nozīmē, ka interneta lietotāji "Delfi" portālos redzēs tādas pasaulē aktuālas zvaigznes kā "Th XX", "Noah And The Whale" un citus.

Visu pārraidīto koncertu interneta tiešraides montāža būs tieši tāda pati, kādu apmeklētāji to redzēs pie skatuves novietotajos ekrānos - tātad "Delfi" tiešraide piedāvās kadrus, kas rada augstākās kvalitātes koncerta klātbūtnes sajūtu.

Video tiešraidi paredzēts sākt piektdien, aptuveni plkst. 16:30. Vakaros, kamēr notiks koncerti, tiks rādīta attiecīgā vakara programma, naktīs tiešraide būs izslēgta, priekšpusdienās no aptuveni 11:00 tiks rādīti iepriekšējo vakaru programmu spilgtākie mirkļi. Tiešraide beigsies svētdienas vakarā, izskanot festivālam.

Aicinām publiku ar sapratni izturēties pret vairāku festivāla pazīstamāko dalībnieku prasībām neļaut viņu koncertu pārraidi internetā. Daudzi pasaules līmeņa mākslinieki aizliedz interneta video tiešraides visiem festivāliem, kuros tie piedalās, un "Positivus" nav izņēmums. Tāpēc video tiešraidē neiekļausim tādus festivāla viesus kā "Crystal Castles", "Sigur Ros" un dažus citus. Daži mākslinieki atļāvuši pārraidīt tikai dažas dziesmas.

Savukārt teksta tiešraide Latvijas portālā "Delfi" sāksies piektdien ap 12.oo, kad festivāla teritorija vērs vārtus apmeklētājiem, tajā vēstīsim par visu, kas notiek festivāla teritorijā, piedāvājot plašu fotoreportāžu klāstu un turot roku uz pulsa par atsauksmēm sociālajos tīklos. Vienīgi - ar pārtraukumiem vēlās nakts stundās.

"Delfi" ir pagodināti par tiem uzticēto iespēju būt vēsturē pirmajiem, kas nodrošina video tiešraidi internetā no Baltijas valstīs pazīstamākā rokfestivāla "Positivus". Ceram, ka lasītāji gūs baudījumu no šī lielā notikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!