Foto: Publicitātes foto

Ar pasaulē pazīstamā tenora Aleksandra Antoņenko un pianista Antona Ļahovska uzstāšanos, kā arī vokālās grupas "Framest" priekšnesumu, trešdien, 23. maijā Spīķeru koncertzālē tika ieskandināts jūnijā gaidāmais Rīgas festivāls.

Aleksandrs Antoņenko Rīgas festivālā dziedās programmā "Krievu romantika", bet Ļahovskis muzicēs kopā ar Čaikovska Lielo simfonisko orķestri. Savukārt grupa "Framest" festivālā uzstāsies kopā ar "New Your Voices" leģendu Pīteru Eldridžu.

Kā klātesošajiem uzsvēra "Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis, festivāls otrajā pastāvēšanas gadā ir audzis gan pateicoties māksliniekiem, gan veiksmīgai apstākļu sakritībai. Festivāla pamatideja ir radīt līdzvērtīgu pasākumu tādiem kā Zalcburgas vai Helsinku festivāls.

Jau ziņots, ka festivāls tiks atklāts 2. jūnijā ar Pētera Vaska un Arvo Pērta mūzikas koncertu, bet tā izskaņā 21. jūnijā Dzintaru koncertzālē Verdi Rekviēmu izpildīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, mecosoprāns Elīna Garanča un citi izcili solisti.

Biļetes Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!