Foto: Kinofotofonodokumentu arhīvs
Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs, turpinot iepazīstināt ar Latvijā veidotajām aktierfilmām, maijā aicina noskatīties un atkal iepazīt spēlfilmu "Karalienes bruņinieks", kas pie skatītājiem nonāca 1970. gadā.

Režisora Rolanda Kalniņa sporta tematikai veltītais darbs "Karalienes bruņinieks" apvieno aktierfilmas un dokumentālā kino uzņemšanas paņēmienus, uzticot galveno lomu neprofesionālam aktierim, izcilam vieglatlētam, skrējējam Jurim Grustiņam. Filma uzskatāma par vienu no labākajām sporta drāmām Latvijas kino.

Filmu varat noskatīties Latvijas Nacionālā kino centra portālā "filmas.lv".

Filmas centrā ir vieglatlēts Marģers Goba un situācijas viņa profesionālajā darbībā un arī personīgajā dzīvē. Marģers ir nesen apprecējies ar Ēriku, tomēr viņa sportista karjera paredz biežus treniņus un sacensības, kas saasina attiecības ģimenē. Sarežģījumi sportista karjerā rodas, kad, trenera Zvana mudināts, Marģers apņemas noskriet 5000 metru distanci saslimušā komandas biedra vietā, bet spiests izstāties no sacensībām. Vieglatlētu izlases komandai un paša Marģera sportista reputācijai tas ir liels zaudējums, tādēļ viņš pieņem lēmumu izstāties no aktīvo sportistu rindām. Tomēr liktenīgā neveiksme neļauj sportistam padoties un liek atsāk treniņus.

Filmā redzami arī aktieri Līga Liepiņa, Edgars Girgensons, Dina Kuple, Valdemārs Zandbergs, Jānis Grantiņš un Voldemārs Dūdiņš u.c.

Filmas režisors – Rolands Kalniņš, scenārija autori Bruno Saulītis, Māris Rudzītis, operators Gvido Skulte, mākslinieks Uldis Pauzers, mūzikas autors Ļudgards Gedravičs, kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!