Foto: Scanpix/EPA/LETA
Šveicē notiekošais Lokarno starptautiskais kinofestivāls sākot ar 2023. gadu pasniegts dzimumneitrālas balvas aktierspēles kategorijās, atsevišķi neizceļot aktieru un aktrišu veikumu.

Jau ziņots, ka pirmais par šādu soli pirms diviem gadiem paziņoja Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls un 2021. gadā pirmo reizi pasniedza savus "Sudraba lāčus" dzimumneitrālās kategorijās.

Kā teikts mediju paziņojumā, šis solis ir daļa no plāna, kas Šveices festivālu padarīs "vēl vairāk atvērtu un iekļaujošu, spējīgu visā pilnībā atklāt talantu universu."

Turpmāk balvas tiks pasniegtas šādās kategorijās – "Labākā aktierspēle" un "Labākā aktierspēle otrā plāna lomā".

2018. Lokarno festivāla vadība parakstīja programmu par līdztiesīgu un iekļaujošu kino, kā arī regulāri publicē statistiku par dzimumu līdzsvaru festivāla oficiālajā konkursa programmā.

Lokarno starptautiskais kino festivāls ir viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā. Festivāls dibināts 1946. gadā un dēvē sevi par pasaules mēroga autorkino skatuvi, kas devusi iespēju debitēt daudziem pasaulslaveniem režijas meistariem .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!