Foto: Reuters/Scanpix
Ar Indijas, Pakistānas un ASV kopražojuma filmas "The Reluctant Fundamentalist" seansu trešdien, 29. augustā Itālijā atklāj 69. Venēcijas kinofestivālu.


Filma "The Reluctant Fundamentalist", kas iekļauta ārpuskonkursa programmā, ir stāsts par kādu pakistāniešu finasistu, kurš nespēj tikt galā ar iekšējo konfliktu starp starp karjeras veidošanu Volstrītā un "amerikāņu sapni", un savu identity un dzimtenes balsi. Filmā galvenās lomas atveido Rics Ahmeds, Keita Hadsone, Kīfers Sazerlends un citi.

Šogad festivāla laikā tiks parādītas 60 filmas, no kurām tikai 18 iekļautas konkursa programmā un cīnīsies par galveno balvu – "Zelta lauvu". Tāpat šogad mazāk nekā iepriekšejos gadus gaidāma kinozvaigžņu mirdzēšana uz sarkanā paklāja festivāla atklāšanā.

Festivāla mākslinieciskais direktors Alberto Barbera filmu atlasi komentējis, uzsverot, ka festivāls fokusējas uz "kvalitāti, nevis kvantitāti". Tomēr kritiķi jau pauduši bažās, ka šī gada "zvaigžņu trūkums" varētu nest festivālam finansiālu triecienu.

Festivāla konkursa programmā iekļauto filmu vidū ir tādu meistaru kā Kima Ki Duka, Takeši Kitano, Terensa Malika, Pola Tomasa Andersona un citu jaunākie kino darbi. Jau ziņots, ka konkursa programmā iekļauta arī krievu režisora Kirila Serebreņņikova filma "Izmena", kurā lomas atveido arī latviešu aktieri Artūrs Skrastiņš un Guna Zariņa.

69. Venēcijas kinofestivāls notiks no 29. augusta līdz 8. septembrim, un tā žūrijas priekšsēdētājs ir amerikāņu kinorežisors, producents un scenārists Maikls Manns. Šogad filmu festivāls notiek vienlaicīgi ar Venēcijas Arhitektūras biennāli.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Venēcijas festivālā "Zelta lauvu" saņēma krievu režisora Aleksandra Sokurova filma "Fausts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!