Foto: Māris Morkāns

Aktieris Odins Bairons savu popularitāti ieguvis, pateicoties amerikāņu ārsta-praktikanta Fila Ričardsa lomai Krievijas televīzijas seriālā "Interni". Līdzīgi savam varonim, arī Odins atbrauca uz Maskavu 2005. gadā studentu apmaiņas programmā. No nulles apguva krievu valodu un kultūru, kļuva par teātru "Satirikons" un "Gogoļa centrs" zvaigzni. Rīgā aktieris prezentēja Kirila Serebreņņikova jaunāko filmu "Čaikovska sieva", kurā atveido slaveno komponistu. Papildus tam Rīgā šobrīd norit jaunā Serebreņņikova projekta filmēšana. Sarunā ar "Delfi" Odins Bairons spriež par jauno pasaules realitāti no krievvalodīga amerikāņa skatpunkta.

Rīgā aktieris prezentēja Kirila Serebreņņikova jaunāko filmu "Čaikovska sieva", kurā atveido slaveno komponistu. Papildus tam Rīgā šobrīd norit jaunā Serebreņņikova projekta filmēšana. Sarunā ar "Delfi" Odins Bairons spriež par jauno pasaules realitāti no krievvalodīga amerikāņa skatpunkta.

Kā jūs sagaidījāt kara sākumu un kā esat pavadījis šo ārprātīgo pusgadu?

Kopš janvāra strādāju "Thalia" teātrī Hamburgā, kur Kirils iestudēja Čehova "Melno mūku". Tas bija paralēls projekts. Es grasījos atgriezties Krievijā – spēlēt savas izrādes "Gogoļa centrā" un palikt repertuārā, taču paralēli strādāt arī Vācijā. Februāra beigās es aizbraucu uz Gruziju – pāris nedēļas atpūsties. Tad arī viss notika. Dzīvoju pie krievu ģimenes – viņi bija dzimuši Čečenijā, no kara aizbēguši uz Gruziju, kur pārdzīvojuši 2009. gada notikumus, bet te atkal sākās... Mēs sēdējām virtuvē, skatījāmies ziņas un nemitīgi visu pārspriedām.

Jau nākamajā dienā es sapratu, ka nevaru atgriezties Maskavā. Mums bija jāsvin teātra dzimšanas diena, bet es nevarēju iedomāties, ka varētu atgriezties. Sapratu, ka Maskava būs tāda pati, kādu es to iemīlēju, bet tajā dzīvot kā iepriekš vairs neizdosies.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!