Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu kinorežisors Deivids Linčs šī gada maijā laidīs klajā 51 minūti garu videomateriālu no viņa 1986. gada ikoniskās filmas "Zilais samts" (Blue Velvet), ziņo ārvalstu mediji.

4K tehnikā atjaunoto videomateriālu veido dzēstas un filmā neiekļautas ainas, un tas tiks publicēts kā video straumēšanas vietnes "Criterion" filma kopā ar 70 minūšu garu dokumentālu filmu "Blue Velvet Revisited", kas atklāj "Zilā samta" tapšanas gaitu un aizkulises. Līdz ar video filmām klajā tiks laistas arī oriģinālā skaņu celiņa un treilera alternatīvas versijas.

Pirmo reizi Linčs norādīja uz pazudušo kadru eksistenci 2011. gadā, kad "Zilais samts" svinēja 25. dzimšanas dienu. "Ziniet, ir tāda lieta kā B negatīvi vai "melnais materiāls", kas netiek iekļauts filmā... Kādreiz šādas lietas stāvēja dīkā un bīstami tuvu nonāca tam, lai tiktu aizmirstas nebūtībā. Kādu dienu es sapratu, ka vēlos ielūkoties "Zilā samta" darba materiālos, jo dažas no šīm ainām ir to vērtas, lai tās redzētu vēlreiz... Un tās tika atrastas. Kaut kur Sietlā. Tas ir neticami. Es ieraudzīju "mantu", ko uzskatīju par zudušu uz visiem laikiem," viņš toreiz sacīja intervijā KCRW radio.

Savukārt pērn tika ziņots, ka Linčs, kurš pēdējo filmu "Iekšzemes impērija" (Inland Empire) radīja 2006. gadā, vāc līdzekļus, lai veidotu biogrāfisku rokmūzikas pilnmetrāžas spēlfilmu par leģendāro blūza mākslinieku Robertu Džonsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!