Svētdien, 1. jūlijā pulksten 20:50 "LNT" kanālā būs iespējams redzēt nākamo dokumentālo filmu no cikla "Stāsts par zvaigzni" - filmu 'Ēriks Ķiģelis. Pārrautā stīga', kurā stāstīts par visu laiku nozīmīgāko tēlu latviešu rokmūzikā, portālu "Delfi" informēja telekanāla pārstāvji.
"Liepāja – Latvijas roka galvaspilsēta. Šis apgalvojums dzirdēts tik bieži, ka jau kļuvis par aksiomu. Bet 70. gadu vidū, kad Liepājā pieklibodams iesoļo divdesmitgadīgais Saldus puisis ar ģitāru plecā, šīs pilsētas īpašais liktenis latvju roka vēsturē vēl nav izlemts. Tieši brašajam saldeniekam paredzēta īpaša loma Liepājas roka attīstībā. Tolaik viņu vēl nedēvē ne par "latviešu Džimiju Hendriksu", ne par "rudens vēju muzikantu". Viņš ir vienkārši Ēriks. Ēriks Ķiģelis no Saldus," tā filmu komentē tās veidotāji.

LNT veidotā dokumentālā filma ne tikai izstāstīs paša Ērika Ķiģeļa dzīvesstāstu, bet arī atklās rokgrupas "Līvi" regulāro skandālu un līderu maiņas iemeslus. Filma aizvedīs skatītājus latviešu 80. gadu nepieradinātās mūzikas aizkulisēs, kur līdz ar "Līviem" pulcējas grupas "Credo", "Sīpoli", "Corpus" un "Liepājas kvartets", bet kultūras ministrija iztulko mūziķu jokus par cigarešu cenu celšanos kā "valdības politikas apspriešanu" un koncertus aizliedz.

"Ēriks Ķiģelis - viens no savas paaudzes talantīgākajiem ģitāristiem un spilgtākajiem rokmūzikas komponistiem. Trausls, bet neiecietīgs, pašpārliecināts, tomēr viegli ievainojams, Ēriks bija viens no īstenajiem "Līviem". Rudens vēju muzikanta ceļš traģiski pārtrūka rudens naktī pirms vairāk nekā 20 gadiem, bet viņa "Zīlīte", "Saldus saule", "Aprīļa pilieni" un "Svētelis" skan vēl joprojām un skanēs nākamajās paaudzēs" – tā filmas veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!