Foto: Shutterstock
Kinostudija "Disney" solījusi izskaust smēķēšanas ainas visās turpmākajās filmās, tostarp "Marvel" supervaroņu un "Star Wars" ("Zvaigžņu kari") sērijās, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Jaunie noteikumi neattieksies tikai uz vēsturisku personību atveidošanu, ja tās ir bijušas kaismīgas smēķētājas.

"Disney" priekšsēdētājs un vadītājs Bobs Aigers akcionāru sapulcē Sanfrancisko apsolīja "pilnībā aizliegt" smēķēšanu turpmākajās "Disney" filmās, tostarp arī lielajās franšīzēs, kas pilnībā pieder "Disney".

"Manuprāt, tā ir pareiza rīcība," sacīja Aigers. "Mēs to piemērosim visām nodaļām - "Marvel", "Lucas", "Pixar" un "Disney" filmām. Izņēmums tiks pieļauts vienīgi tad, ja attēlota vēsturiska personība, kura tolaik daudz smēķējusi. Piemēram, pašlaik uzņemam filmu par Abrahamu Linkolnu, kurš bija smēķētājs. To mēs uzskatām par pieņemamu."

"Taču jauniem varoņiem būs pilnībā aizliegts smēķēt," viņš norādīja.

"Disney" 2007.gadā aizliedza smēķēšanas ainas ģimenes filmās. Lēmums tika pieņemts divus mēnešus pēc ASV Kino asociācijas paziņojuma, ka smēķēšanas attēlošana tikšot ņemta vērā, nosakot vecuma ierobežojumus filmām.

Taču dažviet smēķēšana tika saglabāta, piemēram, režisora Tima Bērtona 2010.gada kinolentē "Alice in Wonderland" ("Alise Brīnumzemē"), kuras varonis zilais kāpurs smēķē ūdenspīpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!