Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aktrise Džūlija Endrjūsa šā gada Venēcijas kinofestivālā saņems "Zelta lauvu" par mūža ieguldījumu kinematogrāfā, raksta ārvalstu prese.

Endrjūsa vairāku paaudžu skatītājiem pazīstama ar Mērijas Popinsas lomu 1965. gada filmā, par ko saņēmusi "Oskara" balvu kā labākā aktrise, kā arī Marijas lomu filmā "Mūzikas skaņas" (Sound of Music, 1966). Kopumā Endrjūsa nofilmējusies vairāk nekā 40 dažādās filmās.

"Šis "Zelta lauva" ir nopelnīts ar neparastu karjeru, kurā apbrīnojami sabalansēta popularitāte un mākslinieciskās ambīcijas, nekad pieļaujot kompromisus," paudis Alberto Barbera, Venēcijas kinofestivāla mākslinieciskais direktors, paziņojot šā gada goda balvas ieguvēju.

Tāpat Barbera pauda, ka aktrise nav baidījusies novirzīties no ceļa un sava ģimenes filmu zvaigznes tēla, pieņemot lomas, kas ir daudzveidīgas, dramatiskas, provokatīvas un ironijas pilnas.

Džūlija Endrjsa dzimusi 1935. gadā, Lielbritānijā. Vispirms viņa guva panākumus dzimtajā Anglijā, bet vēlāk jau ar panākumiem piedalījās Brodveja iestudējumos. Pirms "Oskara" balvas par Mēriju Popinsu viņa jau bija saņēmusi divas skatuves mākslas balvas "Tony" par lomām iestudējumos "Camelot" (Kamelots) un "My Fair Lady" (Mana skaistā lēdija).

Tāpat pie viņas spilgtākajām lomām minams darbs filmā "Victor/Victoria" (Viktors/Viktorija, 1982), "Thoroughly Modern Millie" (1967), "Star!" (1968) un citās.

76. Venēcijas kinofestivāls šogad norisināsies no 28. augusta līdz 7. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!