Foto: Lauris Vīksne

Režisori Oskars Rupenheits un Aivars Čivželis jeb "Papa Chi" uzņēmuši jaunas epizodes jūnijā gaidāmajam LMT oriģināseriālam "Kolektīvs" par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, "Delfi" informē seriāla veidotāji.

Kino komēdiju meistara Oskara Rupehneita epizode "Frolovas metode" stāstīs par jaunu diriģentu, kuru pirms skates pārņēmis nevaldāms satraukums – rokas trīc tā, ka nav iespējams diriģēt. Par laimi, ir risinājums, kuru zina vecā klavieru skaņotāja Frolova – viņas zināšanas izglābušas diriģentus jau vairākās paaudzēs. Kā ierasts, Rupenheita filmas aktieri ir neprofesionāli tēlotāji – jauno diriģentu atveido Luiss Martins Rozentāls, klavierskaņotājas loma uzticēta Inesei Alšānei, dzied jauktais koris koris "Mūza".

Foto: Lauris Vīksne
Savukārt režisors "Papa Chi" radījis patiesos notikumos iedvesmotu romantisku komēdiju "Maukurs un Zivs", kuras sižets risinās koristiem labi zināmos apstākļos. Tuvojas skate un, kā tas bieži notiek, korī trūkst vīru balsu, tāpēc diriģents "nopērk" kādu profesionālu dziedātāju, Mūzikas akadēmijas absolventu. Koristi viņu nicīgi apsaukā, bet diplomētais mūziķis pats augstprātīgi nonievā koristu dziedātprasmi. Režisors filmā izceļ akadēmiskā un cilvēcīgā pretstatus. Galvenajās lomās: Elizabete Marija Brante un Edgars Ozoliņš, bet diriģenta lomā iejuties kādreizējais politiķis Einars Repše. Kora skanējumu šajā sērijā rada dziedātāji no kora "Fēnikss" un Latvijas Pasta kora, scenārija autors ir Jānis Joņevs.
"Delfi" jau informēja, ka ikvienam korim, deju kolektīvam vai citam svētku dalībniekam bija iespēja kļūt par seriāla scenārija līdzautoru, atsūtot savu stāstu seriāla veidotājiem. Visas sērijas vieno tas, ka to darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nebūs stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldrauga LMT atbalstu seriāls "Kolektīvs" no jūnija būs skatāms LMT Viedtelevīzijā un internetā.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgā norisināsies no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!