Foto: DELFI

Šā gada aprīļa beigās Rīgā noticis vēl viens jaunās daudzsēriju mākslas filmas "Meklējiet sievieti!" uzņemšanas posms. Kā iepriekš ziņots, seriāla scenārija pamatā ir Andra Kolberga tāda paša nosaukuma kriminālromāns.

Filmas centrā ir kādas sievietes slepkavība 90. gadu Latvijā, bet stāsta saknes meklējams senākā pagātnē – padomju gados. Seriālu veido pieredzējusi komanda – režisors Armands Zvirbulis, operators Gints Bērziņš, producente Arta Ģiga u.c.

"Delfi" bija klāt divās filmēšanas dienās aprīļa beigās Grīziņkalnā un Brasā, iemūžinot daudzsēriju filmas tapšanas procesu.

Kā sarunā ar "Delfi" stāsta Armands Zvirbulis, šobrīd uzņemta aptuveni puse no topošās filmas – tikpat daudz darba vēl priekšā.

Grīziņkalnā uzņemtas ainas, kurās galvenais varonis – pieredzējis kramplauzis – dodas darba gaitās, lai aplaupītu kādu kolekcionāra dzīvokli, savukārt Brasā nofilmēta epizode, kurā šis pats varonis ir nosūtīts aplaupīt kādu dzīvokli. Tur, pēc viņa rīcībā esošas informācijas, ir skaidra nauda – 70 000 latu, 90. gadiem milzīga summa. Viņš nav līdz galam sagatavojies un tam ir sekas, par nofilmēto stāsta režisors.

Galvenajā lomā – pazīstamais ukraiņu aktieris Aleksejs Gorbunovs, kurš filmējies Ņikitas Mihalkova "12", Fjodora Bondarčuka "Apdzīvotā sala", Alekseja Učiteļa "Mala" un daudzās citās.

Režisors stāsta arī kādu kuriozu. Kad filmēšana notikusi Purvciemā, kādā daudzstāvu māju pagalmā, slaveno aktieri atpazinusi kāda kundze, kura bija izgājusi pastaigāties ar sunīti. "Viņa vienkārši izkusa un bija šokā," stāsta Zvirbulis.

"Trešdaļa filmas būs krievu valodā. Tāpat kā mūsu sabiedrībā. Filmā būs redzami arī krievu, ukraiņu, lietuviešu un armēņu aktieri. Un patiešām labi zināmi," atklāj režisors.

Jau ziņots, ka "Meklējet sievieti!" bija viens no diviem projektiem, kas uzvarēja Nacionālā kino centra rīkotajā konkursā par kvalitatīvu, mākslinieciski augstvērtīgu daudzsēriju filmu attīstīšanu un veidošanu. Šajā konkursā finansējumu saņēmis arī seriāls par Emīliju Benjamiņu – "Emīlija. Latvijas preses karaliene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!