Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Sadarbojoties Filmu studijai "Deviņi" un "Forte Production", tapusi dokumentāla filma "Ētera personība Gunārs Jākobsons" par leģendāro sporta un kultūras žurnālistu. Filmas pirmizrāde notika kinoteātrī "Splendid Palace" 8. novembrī, pulcējot gan sporta, gan kultūras personības, valdības pārstāvjus, kādreizējos kolēģus Latvijas Radio un citus viesus.

Sveikt leģendāro žurnālistu un filmas veidotājus bija ieradies Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), eksprezidents Raimonds Vējonis, Maestro Raimonds Pauls, komponists Zigmars Liepiņš un dziedātāja Mirdza Zīvere, dziedātājs Normunds Rutulis, hokejists Artis Ābols, rakstniece Māra Svīre un daudzi citi.

Filmā, ko veidojusi režisore Ināra Kolmane, atklājas žurnālista Jākobsona daudzpusības sasniegtās virsotnes, sākot ar sporta reportāžām un beidzot ar tautā iemīļoto "Mikrofona" dziesmu aptauju, bet pa vidu vēl daudzi gan radoši, gan skarbi pieturpunkti.

Filma ir ne tikai stāsts par žurnālista dzīvi, bet gan stāsts par laikmeta nogriezni, kas veidojis Latviju tādu, kādu mēs to redzam šobrīd. Tas ir stāsts par citām izcilām personībām kultūrā un sportā, kas filmā parādās, kā Gunāra laikabiedri, ar kuriem viņš tiekas, atklājot ne tikai Gunāra kā žurnālista kvalitātes, bet arī cilvēciskos un personības aspektus. Filmā redzēsiet arī Maestro Raimondu Paulu, dziedātāju Margaritu Vilcāni , diriģentu Edgaru Račevski, sportistu Artūru Irbi, dakteri Jāni Kvēpu, žurnālistu plejādi- Liu Guļevsku, Sandru Glāzupu, Tāli Eipuru un vēl neskaitāmus savas jomas profesionāļus toreiz un tagad.

Gunārs Jākobsons ir pieredzējis sporta un kultūras žurnālists, komentējis 13 Olimpiskās spēles, vairāk nekā 30 pasaules čempionātus hokejā, ilgus gadus komentējis Dziesmu un Deju svētkus Latvijas Radio, iedibinājis un vadījis Latvijas Radio raidījumu "Mikrofons" un "Mikrofona" aptaujas gadskārtējos koncertus. Viņš viens no gadskārtējā sarīkojuma "Sporta laureāts" iedibinātājiem un vadītājiem, viens no pieredzes bagātākajiem sporta reportieriem pasaulē."

Filmu veidojusi režisore un scenārija autore Ināra Kolmane, scenārija līdzautores Velga Vītola un Līna Rudzone, galvenais operators Uldis Jancis, montāžas režisore Līga Pipare, skaņu režisors Pēteris Pāss, producenti Ināra Kolmane, Jānis Juhņēvičs un Jānis Kļaviņš izpildproducente Ieva Majore un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!