Foto: AFP/Scanpix
Jaunzēlandē, Velingtonā 27. novembrī notikusi ilgi gaidītās Pītera Džekosona filmas "Hobits. Negaidītais ceļojums" pirmizrāde, uz kuru ar īpašu, jaunās filmas ainām rotātu lidmašīnu ieradās filmas radošā komanda ar režisoru priekšgalā.


Velingtonas lidostā kinoļaudis sagaidīja aptuveni 100 000 ļaužu, to vidū gan kaismīgi atbalstītāji, gan arī protestētēji. Piemēram, dzīvnieku tiesību aizstāvji, kuri filmas veidotājus sagaidīja ar nosodošiem plakātiem par uzņemšanas laikā bojā gājušajiem zirgiem. Gan Velingtonas lidosta, gan pati pilsēta šajā dienās ir īpaši rotāta par godu "Hobita" triloģijas pirmās daļas pasaules pirmizrādei.

Ilgi gaidītās episkās pasakas notikumi risinās pirms "Gredzenu pavēlnieka" triloģijas, kad hobits Bilbo Baginss kopā ar burvi Gendalfu un trīspadsmit rūķiem dodas negaidītā un neticamiem piedzīvojumiem piesātinātā ceļojumā. Režisora Pītera Džeksona filmā uz ekrāniem darbosies gan jauni varoņi, gan arī zināmie "Gredzenu pavēlnieka" triloģijas dalībnieki.

Latvijā filmu "Hobits.Negaidītais ceļojums" sāks demonstrēt no 14.decembra. Jau šobrīd iepriekšpārdošanā nonākušas biļetes uz filmas seansiem. Informācija par biļetēm atrodama kinoteātru mājas lapās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!